Foto: Instagram

Bloger otvorio oči nakon putovanja bivšom Jugom: ‘Zabavi se gazeći na minu, govorili su’

Autor: T.Š.

Nakon Nizozemca koji je obišao zemlje bivše SFRJ te na društvenim mrežama otkrio kako je bio iznenađen što nije naišao na opasnosti na koje je upozoravan, pažnju medija u regiji privukao je još jedan Nizozemac, travel bloger Luke Patrick Hoogmoed, koji je isto nedavno posjetio zemlje bivše SFRJ.

Ovaj mladić je na Instagramu objavio nekoliko fotografija i video iz Bosne i Hercegovine, a ispričao je kako mu je bilo u zemlji za koju su mu, kao i drugom Nizozemcu, mnogi rekli da je opasna.

“Toliko ljudi mi je reklo da budem oprezan kada idem u Bosnu (i druge balkanske zemlje). Zašto ideš tamo? Zar ne znaš da je tamo jako opasno? Zabavi se gazeći na minu, govorili su mi. Nakon što sam posjetio Bosnu i Hercegovinu već tri puta, sa sigurnošću mogu reći da je to jedna od najbolje čuvanih tajni Europe. Čak bih rekao da je to jedna od najboljih europskih zemalja za putnike”, opisao je Nizozemac na društvenoj mreži.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Luke Patrick Hoogmoed (@lukepatrickh)




“Sarajevo nije najljepše, ali Mostar je”

Zatim je otkrio kako mu se Sarajevo posebno svidjelo. “Nije najljepši grad, ali je najzanimljiviji. Najviše me zaintrigirala povijest grada, povijest devedesetih, kao i mnoge stvari koje su se događale ranije”, objasnio je, a onda otkrio koje ga je mjesto oduševilo više od Sarajeva.

“Sarajevo nije najljepše, ali Mostar je. Bez sumnje najljepši grad u Bosni i Hercegovini”, nadovezao se te izdvojio vodopad Kravice, za koji kaže da je njegovo omiljeno mjesto u zemlji. Napomenuo je da je BiH odlična destinacija za ljubitelje prirode.

Nakon Bosne i Hercegovine, Luke Patrick se zaputio u Hrvatsku gdje je posjetio Dubrovnik, Split, Zadar i Pulu. Najviše mu se svidio, Zadar. “Split i Dubrovnik su lijepi i apsolutno ih vrijedi posjetiti, ali nisu idealni za moj ukus. Zadar je. Najviše su mi se svidjele morske orgulje. Zadar mi je najdraži grad u Hrvatskoj jer se u njemu ne osjeti gužva”, objasnio je.




Nizozemac proputovao zemlje bivše SFRJ, sve snimao: ‘Hej, Balkanci, ljut sam na vas’

“Hrvatska je jedna od najljepših i najpopularnijih zemalja na svijetu. Kao nekome tko preferira mir i tišinu na putovanjima, ne čudi što Hrvatska nije jedan od mojih apsolutnih favorita u Europi, ali sam ipak imao relativno dobro iskustvo”, dodao je bloger koji je prije BiH i Hrvatske posjetio i Crnu Goru.

Autor:T.Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.