Foto: CROPIX/Bruno Konjevic

Matanić lani dao zanimljivu izjavu, oglasila se glumica: ’Evo što je rekao mojoj prijateljici’

Autor: Dnevno.hr/T.Š.

Posrnuli redatelj Dalibor Matanić prošlog je tjedna razotkriven kao osoba koja je spolno uznemiravala većinom mlade glumice na početku karijere. Pravobraniteljica Višnja Ljubičić podnijela DORH-u kaznenu prijavu protiv Matanića i s njima će surađivati, a postupit će i po eventualnim zaprimljenim prijavama, što je izrazito potrebno kako bi institucije mogle konkretnije reagirati.

Nacional sada piše kako je  u Matanićevu slučaju navodno riječ o serijskom seksualnom zlostavljanju. Od izvora bliskih Mataniću isti otkrivaju kako se posrnuli redatelj prijavio na liječenje u Kliniku za psihijatriju “Sveti Ivan” na zagrebačkom Jankomiru, ali i kako to nije njegov prvi odlazak na liječenje. Prema pisanju tjednika, Matanić se naodno ranije liječio od ovisnosti o alkoholu i drogi na Klinici za psihijatriju “Vrapče”, a sugovornici su rekli kako je u pitanju navodno bio kokain.

Prema navodima izvora iz glumačkog miljea za Nacional, na višegodišnje seksualno uznemiravanje prva je upozorila majka jedne mlade glumice nastojeći zaštititi svoju kćer koja je u ranim dvadesetima.

Foto: Bruno Konjevic / CROPIX

“Rekao je da meni ne šalje takve poruke jer sam opasna”

“Taj skandal tim je veći i odvratniji ako se zna da je riječ o mladoj djevojci, dobro poznatoj i članovima Matanićeve obitelji. Radi se o toliko osjetljivoj i neugodnoj situaciji da je lako moguće da ni cijela obitelj žrtve nije bila sasvim upućena u to što se zbivalo sve do trenutka izbijanja afere”, piše Nacional.

Jedna mlada hrvatska glumica je za spomenuti tjednik otkrila detalje poruka koje je dobila njena prijateljica, koje daju naslutiti da je Matanić “pomno birao djevojke koje je seksualno uznemiravao”, kako piše Nacional. “Meni nije slao te poruke, ali jest mojoj prijateljici. Rekla mi je da joj je Matanić kazao kako meni ne šalje takve poruke jer sam opasna”, opisala je djevojka.

Isplivali novi detalji o mučnom slučaju Matanić: Nije ostalo samo na porukama, otišlo je dalje




Za kraj, tjednik je dao zanimljiv podsjetnik na izjavu Dalibora Matanića. “Kako stoje stvari, 2024. trebala bi uroditi veliki projektom. Da bi to urodilo sljedećim projektom, treba smiriti situaciju doma jer djeca čekaju, žena čeka na obećanje tako da će biti zanimljivo po nečiju sudbinu. Možda završim na giljotini, a možda na crvenom tepihu”, rekao je Dalibor Matanić za magazin Gloria prošle godine u video intervjuu.




Autor:Dnevno.hr/T.Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.