Foto: Bozidar Vukicevic / CROPIX

Loša otkrio tko je Buca iz pjesme Bolje biti pijan, nego star: Gorko ga je razočarala

Autor: T.Š.

Jeste li se ikada zapitali tko je zapravo Buca o kojoj pjeva cijela Juga i je li uopće postojala? Bend Plavi orkestar, predvođen Sašom Lošićem Lošom, je prije 39 godina objavio hit “Bolje biti pijan nego star“, no mnogi nisu nikad čuli za stvarnu priču iza legendarnih stihova.

Pjesma ”Bolje biti pijan nego star” izašla je u okviru albuma ‘Soldatski bal’, a Loša se tada osvrnuo na stih ‘Čekat ću te, moja buco, kraj Prve gimnazije’ u razgovoru za ‘Blitz’. Otkrio je kako je ‘buca’ bila stvarna djevojka u koju je bio zaljubljen u srednjoj školi.

Story podsjeća kako je Yugopapir pisao o tome kako je glazbenik često tražio izlike kako bi išao u njenu učionicu samo kako bi ju vidio, a posebno se veselio njihovim šetnjama poslije škole.”Saša je naviknuo samo na jedno – na prekrasnu i prelijepu djevojčicu iz II-b, ili III-7, ne sjećam se, davno je to bilo. Računao je na obostrane poglede za vrijeme velikih odmora, na stidljivi smiješak kad uđe u njen razred da posudi spužvu, na kratke susrete pred školom, a potom na predvečernje šetnje po zubatom jesenjem suncu i po otpalom lišću. Ali, život nikad nije naklonjen onima koji su iskreni!?”, pisao je Yugopapir.

Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX

“Čovjek u životu ima dvije ljubavi – jedna mu kuha, a druga mu je sudbina”

Duboko se nadao kako će se među njima roditi ljubav, no uslijedio je veliki šok. “Čovjek u životu ima dvije ljubavi, jedna mu kuha, a druga mu je sudbina!” rekao je tada Loša.

Lošina Buca, njegova velika srednjoškolska ljubav, trebala se pojaviti ispred gimnazije na sastanku. Kasnila je oko pola sata, padala je kiša, a kada se pojavila, Loša je imao što vidjeti – došla je u društvu s drugim mladićem kratko pozdravivši Lošu, što je u njemu izazvalo lavinu emocija.

Frontmenu Plavog orkestra kapa je zaštitni znak, no ovo je jedina fotka na kojoj je nema




Otišao je u kavanu ‘Pošta’ i naručio litru bijelog vina. Nekoliko dana kasnije nastala je legendarna pjesma ‘Bolje biti pijan, nego star’. Iako su Buca i Loša izgubili kontakt, pjevač je napisao više pjesama posvećenih njoj.




Autor:T.Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.