FOTO: Cropix

Ena Begović napustila nas je prije 23 godine: Njen posljednji intervju bio je gotovo proročanski

Autor: B.G.

Hrvatska glumica Ena Begović poginula je u prometnoj nesreći na otoku Braču, 15. kolovoza 2000. godine od teških ozljeda glave zadobivenih prilikom prevrtanja automobila.

U hrvatskoj je kinematografiji ostala zapamćena kao jedna od najljepših glumica te kao žena izrazite senzualnosti i velike karizme. Imala je 40 godina, a samo mjesec dana prije na svijet je donijela kćer Lanu, koja je, uz Eninu majku Terezu Begović, supruga Josipa Radeljaka te posinka Lea Radeljaka, bila sudionica stravične prometne nesreće.

FOTO: Damjan Tadić/CROPIX

Tri prometne nesreće Ene Begović

Njezin su život obilježile tri prometne nesreće, od kojih je treća, nažalost, bila kobna.

Prva prometna nezgoda završila je Eninim izostajanjem s Venecijanskog filmskog festivala 1981. godine, na kojem je trebala promovirati film “Pad Italije” redatelja Lordana Zafranovića. Zbog prometne nesreće su joj obrijali dio glave pa se nije mogla pojaviti na festivalu.

Posljedice Enine druge prometne nesreće, one iz 1996. godine, bile su prestrašne. Ena je vozila, a na suvozačkom mjestu bio je glumac Đorđe Kukuljica. Jedan mladić je poginuo, dvoje ih je bilo teško ozlijeđeno, Kukuljica je tri tjedna proveo u komi i oporavio se tek nakon dugogodišnje rehabilitacije.

Proročanski intervju

Posljednji intervju u životu, Ena je dala za Gloriju. U trenutku tragedije naslovnica na kojoj blista s tada tek rođenom kćeri Lanom još je bila na kioscima. U intervjuu koji je pratio njezin prvi majčinski editorijal priznala je da osjeća kako su ispred nje i Josipa Radeljaka brojni usponi i padovi.




“Tko zna što nam život donosi?”, zapitala se neprežaljena glumačka diva u svom posljednjem intervjuu u kojem je, gotovo proročanski, priznala da se najviše na svijetu boji – vožnje.

LANA JE IMALA SAMO 40 DANA… Dikan je nakon tragične smrti Ene Begović postao samohrani otac: ‘Otići s ovog svijeta, propiti se ili nastaviti sa životom?’




“Ni najgorem neprijatelju ne želim da proživi tugu i strah koji sam osjećao kada sam se jutro nakon tragične pogibije svoje supruge našao posve sam, s tek rođenom djevojčicom u rukama”, rekao je Radeljak Jutarnjem listu nakon strašne tragedije na Braču.

“U trenutku kada uopće uspijete preživjeti životnu tragediju, pogibiju voljene Ene, prisiljeni ste odabrati samo jednu od tri mogućnosti: otići s ovog svijeta, propiti se ili nastaviti sa životom, ‘liječeći’ se svim mogućim sredstvima, pa tako i provizornim ‘ljekovitim’ vezama i brakovima, u svakom slučaju aktivnim životom kao da se ništa nije dogodilo, po principu ‘da zaboraviš – da ne poludiš. Jer Ena je za mene ipak bila samo jedna, ostala je zauvijek Ena i samo Ena”, rekao je svojedobno Radeljak.

Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX

Autor:B.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.