Foto: YouTube

Alen Vitasović objavio ljetni hit kakav nitko nije očekivao: ‘Nismo ni znali da nam ovo treba’

Autor: T.Š.

Domaći glazbenici ovih dana izbacuju svoje ljetne hitove, a među njima se našao i Alen Vitasović, koji je izazvao neviđene reakcije ljetnim hitom kojeg je snimio u suradnji s mladim glazbenicimma, Puljaninom Lima Lenom i Boz Beatzom.

Pjesmu naziva ”Brajde” prati i zanimljiv spot, ispod kojeg su se na YouTubeu već nanizali brojni komentari, a isti se počeo dijeliti i društvenim mrežama. “Duo koji nismo ni znali da nam treba, “Istarski hit ljeta”, “After je u brajde”, “Samo jednu manu ima, kratka je, inače top”,  “Baš je melodičan ovaj istarski dijalekt. Pjesma je zarazna, odmah mi je ušla u uho i glavu. Veliki pozdrav iz Beograda”, “Jednom je čula i znam tekst. Kraljevi bravo i hvala vam na hitu ljeta”, “Zakon”, “Vrh pjesma”, “Ne možeš prestat slušat koliko je dobra pjesma, ovo je definitivno hit ljeta”, samo su dio komentara na YouTubeu.

Muzika potpisuje Lima Len i Boz Beatz, tekst Lima Len i Alen Vitasović, a aranžman Boz Beatz. Autori su se nakon snimanja spota posebno zahvalili “svim ljudima iz Galižane koji su sudjelovali i pomogli da ovaj spot ispadne ovakav a posebno David Trento za narančasti traktor i predivnu kozu po imenu Kolinda!”.

Tko su mladi Vitasovićevi suradnici?

Lima Len je pulski glazbenik pravog imena Alen Kozić, koji je svoju karijeru uspješno počeo graditi u Beogradu u mainstream zvuku. Surađivao s brojnim producentima i izvođačima širom regije. Sudjelovao je i u pripremi točke na Supertalentu, gdje je i nastupio s Buki Skandalom. Snimka njihovog nastupa ima stotine tisuća pregleda.

Boz Beatz je mladi Rovinjanin pravog imena Damir Božanić, čije su pjesme na TikToku prikupile milijune pregleda. Riječ je o pjesmama naziva poput ‘Uspavane Jovane’ i ‘Prdnut ću u na sofu’, a koje su nastale uz pomoć umjetne inteligencije i online alata Suno.

“Iskreno, odmah sam očekivao pozitivnu reakciju od ljudi jer smo samo umirali od smijeha na naše kreacije. Primjerice, pjesma “Pustite me da spavam” je toliko apsurdna jer zamisli skrolaš tiktokom i odjednom naletiš na pjesmu koja zvuči kao da je profesionalno snimana ex-yu rock pjesma, a stihovi su “j*bite se svi, pustite me da spavam”, komentirao je Boz Beatz za 24sata.




Upravo je s Lima Lenom, podigao stranicu Izgubljene ploče, nakon što su se počeli zabavljati u aplikaciji Suno.ai. Pojašnjavaju da su stranicu otvorili kao eksperiment da podijele smiješne pjesme koje su nastale u 20-ak minuta, jer ni sami nisu vjerovali koliko je AI tehnologija napredovala.

Alen Vitasović intrigantnom izjavom prekinuo glasine: ‘Dvije muhe jednim udarcem’




Dvojac zapravo zajedno živi u Beogradu gdje stvaraju glazbu i kažu kako u zadnje vrijeme slažu tekstove kad im je dosadno, a Suno im je omogućio da te smiješne ideje trenutno pretvore u gotove uratke. Osim na TikTok, pjesme su podigli i na YouTube i Spotify, gdje se mogu poslušati cijele verzije AI pjesama.

Autor:T.Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.