Foto: Antonio Ahel/ATAImages

‘SATRALI’ CECU U DOKUMENTARCU! Svi pričaju o filmu koji navodno razotkriva njezin život: ‘Ona je najveća sramota srpskog naroda!’

Autor: Š. P.

Kako je Ceca postala “srpska institucija” i zahvaljujući komu ili čemu već nekoliko desetljeća uspješno živi “na rubu zakona”? Bombastična epizoda dokumentarnog serijala “Junaci doba zlog”, naslovljena “Srpska majka”, emitirana je na N1 televiziji, a reakcije stižu sa svih strana.

Epizodu je režirala Jovana Polić, a u jednom danu na YouTubeu ju je pogledalo više od 130 tisuća ljudi. Ogroman interes ne čudi s obzirom na vruće teme obrađene u dokumentarcu – veze sa Zemunskim klanom, malverzacije s nogometnim klubom Obilić, brak s Željkom Ražnatovićem Arkanom, uhićenje nakon ubojstva crnogorskog premijera Zorana Đinđića su samo neke od njih.

“Ceca je postala nedodirljiva institucija, poput svete krave u Indiji. Dobrim dijelom zahvaljući i mitu koji su novinari o njoj gradili: oni su od nje napravili heroinu sa aureolom udovice srpskog domoljuba”, stoji u opisu epizode.

POGLEDAJTE EPIZODU O KOJOJ BRUJI BALKAN!

“Nema faktički medija u zemlji, pa ni u regiji, koji u redovnim intervalima nije plasirao detalje životopisa simpatične siromašne djevojke iz neke srbijanske vukojebine kako osvaja svijet, živi srpski košmar i ostvaruje „američki san“, plijeni glasom i oblinama, srlja iz zabranjene ljubavi u vezu s tipom koga će suparnički klan ubiti, udaje se za misterioznog kriminalca koji je, bez obzira na ratne zločine i srpski domoljub, postaje brižna majka koja odgaja decu kojima su ubili oca, uskrsava iz pepela i poslije zatvora postaje ‘majka nacije’ i simbol srpstva”, dodaju autori serijala koji je zaintrigirao regiju jer se, osim Cecom, bavi i životima “tjelohranitelja betona” Gorana Vesića, Milorada Dodika, Ivice Dačića

Karleuša nam je to ‘govorila čitavo vrijeme’

Odmah nakon što je epizoda emitirana na N1 televiziji, na društvenim se mrežama oglasila jedna od najglasnijih Cecinih kritičarki, estradna kolegica Jelena Karleuša.




“Zvali su me da sudjelujem u ovom dokumentarcu o Svetlani Ražnatović i svjedočim o zlu koje sam od nje i njene ekipe doživjela. Odbila sam, ne zato što nemam što da kažem, već zato što ja o tome govorim već 20 godina javno. To što je narod tek sada ‘otvorio oči’ i shvatio tko je ova žena, to je već druga tema! Ona je najveća sramota srpskog naroda jer ju je narod nazvao ‘srpskom majkom’, a ona je bila sve, samo ne majka”, ogorčeno je napisala Karleuša.

“Blizak suradnik ubojica, otmičara, ratnih zločinaca, ubojica premijera. Popis je stravičan. Imala sam muda da 20 godina javno govorim o tome, dok su me plaćeni mediji satanizirali i zabranjivali (zabranjuju me i dalje, ali sada mogu samo da ga du*aju). Sada kada je njeno prošlo i kada je nebitna, ne želim sudjelovati u bolnom padu te žene. Ali ga je svakako zaslužila”, zaključila je i čestitala N1 televiziji na dokumentarcu kojeg je, prema pisanju srpskih medija, Ceca pokušala zabraniti preko svog odvjetničkog tima.

Ekipa serijala pristupila je, naime, Cecinu timu te zatražila intervju, što je ona odbila. “Rekli su iz njezine PR službne – ako se budemo predomislili, javimo se”, ispričala je redateljica. Javili su se točno uoči emitiranja već smontiranog projekta, tražeći zabranu emitiranja uz napomenu da će, “ako se ne postupi u skladu s dopisom, Svetlana Ražnatović biti prinuđena pokrenuti odgovarajuće sudske postupke kako bi zaštitila svoj lik i djelo”.




Autor:Š. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.