Foto/Instagram

Sandra Afrika iznenadila publiku u Splitu, ali i naše susjede: ‘Bruka i sramota za Srbiju’

Autor: M.T.

Srpska pjevačica Sandra Prodanović, poznatija kao Sandra Afrika, ponovno je osvojila srce splitske publike. Na nastupu u klubu Vibe, Sandra je iznenadila sve prisutne izvedbom pjesme “Zbog jedne ljubavi”, koja se smatra svojevrsnom himnom Hajduka, splitskog nogometnog kluba.

Sandra Afrika je poznata po tome što voli iznenaditi publiku autentičnim pjesmama iz kraja u kojem nastupa. “Tamo gdje nastupam volim iznenaditi publiku nekom autentičnom pjesmom iz tog kraja. Ovaj put sam bila u Splitu pa sam se sjetila otpjevati himnu Hajduka, odnosno navijača tog kluba. Ne vjerujem da će mi srpski navijači zamjeriti, pogotovo što ću se uvijek odazvati njihovom pozivu i rado bih otpjevala i njihove himne”, rekla je Sandra.

Ovo nije prvi put da Sandra Afrika ima ovakav nastup. Naime 2013. godine pjevala je Hajdukovu himnu u Splitu, što je bio nesvojstven potez za srpske pjevače s obzirom na poznate nacionalističke stavove Torcide.

@sandraafrikamusic

Split 🔥 #sandraafrika #devojkatvogdruga

♬ original sound – Sandra Afrika

‘Osjećam se i ko Srpkinja i Hrvatica’

Nekoliko godina kasnije, Sandra je nastupila u vodicama gdje je pjevala pjesmu “Dalmatinac sam”. Objasnila je kako ne želi petljati politiku u glazbu, te kako se smatra da je i Srpkinja i Hrvatica zbog svojih korijena. “Glazba ne poznaje granice, zato je i ne miješam s politikom. Baka mi je Dalmatinka pa se jednako osjećam i Srpkinja i Hrvatica. Volim glazbu i bavim se njome, a ne svađama”, istaknula je tada Sandra.




No, njezin potez nije prošao nezapaženo ni bez kontroverzi. Na društvenim mrežama pojavili su se brojni negativni komentari. “Dajte joj još 100 eura, pjeva lijepa njihova”, “Za još 100 bi zapjevala nešto od Thompsona”, “Bruka i sramota za Srbiju”, bili su neki od oštrih komentara.

Isplivala stara snimka Gorana Bregovića na kojoj pjeva poznati narodnjački hit Sandre Afrike




“Kad misliš da si sve vidio, Sandra Afrika pjeva Zbog jedne ljubavi”, “Zabranite joj ulazak u Srbiju, neka ide tamo živjeti”, nastavili su kritizirati pjevačicu koja se za sada još nije oglasila na ovu temu, a mnogi smatraju kako joj je ovo jedan od najvećih neuspjeha u karijeri.

Autor:M.T.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.