Foto: Guliver

SAMO NJOJ JE TO USPJELO! Najplaćenije zvijezde uglavnom su muškarci, ali ona se uspjela ugurati u prvih deset: Prošle godine potukla je rekorde

Autor: Dnevno.hr/K. V.

Izašla je Forbesova godišnja lista najplaćenijih svjetskih zvijezda, a u top deset našla se samo jedna žena. Jedina kojoj je to pošlo za rukom je 33-godišnja  pjevačica Taylor Swift. Tijekom prethodne godine, Swift je ostvarila zaradu od 92 milijuna dolara.

Prijavljeni prihod proizlazi iz prodaje albuma, streamova, ugovora o licenciranju i sinkronizaciji. Prošle je godine svojim novim, desetim studijskim albumom “Midnights”, srušila Spotifyjev rekord za najveći broj jednodnevnih ‘streamova’. Također, prodala je najviše vinilnih ploča toga albuma u jednom tjednu 21. stoljeća, čime je postao najprodavaniji te godine.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Taylor Swift (@taylorswift)

Taylor je zauzela deveto mjesto na ovoj listi, koju predovdi bend Genesis. Engleski rock bend je 2022. zaradio nevjerojatnih 230 milijuna dolara po prodajnom mjestu. Na drugome mjestu je Sting, sa zaradom od 210 milijuna, nakon što je prodao cijeli svoj katalog Universal Music Groupu.




 

View this post on Instagram

 

A post shared by Taylor Swift (@taylorswift)




Američki glumac i zabavljač Tyler Perry pojavio se na trećem mjestu popisa, skupljajući plaće od svojih brojnih TV emisija i filmova, kao i svog studijskog kompleksa u Atlanti. Njegova zarada broji 175 milijuna dolara. Na četvrtom su mjestu Trey Parker i Matt Stone, koji su stvorili “South Park” i “Mormonovu knjigu”, sa zarađenih 160 milijuna.

Na listi ispred Taylor još su James L. Brooks i Matt Groening, tvorci “Simpsona”, glumac Brad Pitt, bend The Rolling Stones i redatelj James Cameron. Glazbenik Bad Bunny na desetom je mjestu.

 

Autor:Dnevno.hr/K. V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.