Foto: YouTube

Rijetki znaju za Brenino krsno ime: Dobila ga je nakon što je s Islama prešla na pravoslavlje

Autor: G.B.

Danas se obilježava Ramazanski bajram (Eid al-Fitr), odnosno završetak svetog mjeseca ramazana. Jedna je od pet temeljnih dužnosti svakog muslimana post od hrane, pića i tjelesnog užitka od zore do zalaska sunca tijekom trideset dana ramazana.

Strogih pravila Islama svojevremeno se odrekla pjevačica Lepa Brena, odnosno pravim imenom, Fahreta Jahić Živojinović. Naime, upravo je Brena jedna od onih koji su muslimansku vjeru zamijenili pravoslavljem. Na krštenju je, kako se pisalo po srpskim medijima, dobila i krsno ime Jelena, no ona je taj podatak demantirala.

“Ja da sam znala da ću biti ovoliko popularna, ja bih sebi dala neko ime, kao Sofija, ili Klaudija, Elizabeta. U to vrijeme su najveće zvijezde bile Elizabeth Taylor ili Raquel Welch, a sada više nema tih tako velikih i pravih zvijezda, zato što se sve nekako pojednostavilo”, rekla je svojevremeno pjevačica, a zatim ju je voditeljica prekinula pitanjem stidi li se svog muslimanksog imena.

Foto: Instagram

‘Ponosna sam na svoje korijene’

“Zašto bih se stidjela?! Ja sam bila i ostala to što jesam. Ponosna sam na svoje roditelje, na svoje korijene. Svaka osoba koju je majka rodila ovakvu kao mene treba cijeniti svoje roditelje, poštovati svoje ime i prezime i svoje porijeklo. Tako da sam ja ostala ono što jesam. Jedino su se s mojom popularnošću mijenjali drugi oko mene”, objasnila je Brena.

Podsjetimo, prije nekoliko dana je srpskim medijima Brena otkrila nekoliko sočnih detalja o svom životu. Objasnila je kako je najveći iznos koji je zaradila u jednom danu bio 150.000 eura.

Filip Živojinović se srušio nakon Prijinog koncerta: Kukala je, jecala i zvala zaštitare u pomoć




“Malo ću smanjiti cifru… Eto, 150.000 eura. Prodaš kuću i zaradiš puta deset! Ili auto, tako”, istaknula je pjevačica, a na pitanje koje je najčudnije mjesto na kojem je vodila ljubav, s podsmijehom je odgovorila – automobil.




Autor:G.B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.