Foto: Željko Puhovski/CROPIX

RASPALO SE PRLJAVO KAZALIŠTE?! Članovi kultne grupe u velikom problemu, došlo je do svađe

Autor: Dnevno.hr/Š. P.

Situacija s grupom Novi fosili, ona u kojoj je Rajko Dujmić ostalim članovima zabranio da nastupaju pod tim imenom, ovih se dana ponavlja u slučaju popularnog benda Prljavo kazalište.

Osnivači Prljavog kazališta, Tihomir Fileš i Jasenko Houra, više ne razgovaraju, a sudeći po novim događajima, mogli bi završiti i na sudu.

Naime, nakon što su se prošle godine posvađali i završili suradnju, Houra je za 24. lipnja pod imenom Prljavo kazalište dogovorio nastup na Krku. Fileš je, piše Jutarnji list, vlasnik žiga patenta i imena grupe registriranog u Državnom zavodu za intelektualno vlasništvo Hrvatske.

“Ja sam u Prljavom kazalištu trideset i tri godine bio ne samo instrumentalist i koautor glazbe kao jedan od aranžera, nego i osnivač i jedini menadžer benda. Sve što se poslovno radilo u vezi pretvaranja benda u brend bilo je pod mojom kontrolom i u isključivo mojoj organizaciji, pa tako i pravo na ime i žig brenda Prljavo kazalište”, izjavio je Fileš za Jutarnji.

Foto: Goran Sebelić/CROPIX

Houra je navodno prošle godine počeo snimati album s ostalim članovima Prljavaca, ali bez Fileša i pjevača Mladena Bodaleca, koji je prema pisanju Jutarnjeg naknadno ipak uključen u projekt.

U slučaju Novih fosila, Dujmić je, nakon što su ga 2014. godine izbacili iz grupe, ostalim članovima zabranio nastupanje pod imenom Novi fosili pa su se domišljato nazvali “Sanja, Marinko i Zec” te nastavili s nastupima uz obaveznu i zakonski dopuštenu natuknicu da “izvode hitove Novih fosila”. Nakon Rajkove smrti, Trgovački sud u Zagrebu prekinuo je taj postupak.

Inače, Prljavo kazalište osnovano je 1977. godine u zagrebačkoj Dubravi. U svom ranom djelovanju bili su punk-rock sastav, a glavni vokal bio je Davorin Bogović. Godine 1985. na njegovo mjesto dolazi Mladen Bodalec. Do danas su izdali 14 studijskih albuma, održali nebrojeno mnogo turneja i koncerata te se smatraju jednim od najuspješnijih bendova u čitavoj regiji.




Autor:Dnevno.hr/Š. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.