Foto: Goran Sebelic/CROPIX

Rade Šerbedžija izbjegavao govoriti o korijenima, odao ga Srbin: ‘Zakuni se ako je tako’

Autor: I.D.

Legendarni glumac i glazbenik Rade Šerbedžija već desetljećima osvaja publiku kako na Balkanu, tako i širom svijeta. Njegov talent je naširoko priznat, ali njegov privatni život nije toliko poznat. Šerbedžijinu holivudsku karijeru omogućila je slavna engleska glumica Vanessa Redgrave, koja mu je otvorila vrata filmske industrije i kasnije postala kuma njegovoj djeci.

Osim uspjeha u Hollywoodu, Šerbedžija je izgradio i zavidnu domaću karijeru, tijekom koje je stekao prijateljstva s legendama poput Zorana Radmilovića i Dragana Nikolića. Rade se jednom prilikom prisjetio druženja sa Zoranom Radmilovićem i otkrio da je Radmilović dugo skrivao istinu o svom podrijetlu, pisao je Kurir.

“Govorio mi je često – gdje si, moj Hrvat, kako si, moj Hrvat, šta ćemo ti i ja, moj Hrvat… I tako svaki put kad bismo se sreli, Hrvat, Hrvat, Hrvat…”, započeo je Šerbedžija pa nastavio Radimilović: “Jednom prilikom, u pola noći, kaže mu Gaga Nikolić: Pa čovječe, što ti Radeta nazivaš Hrvatom stalno, kad je on Srbin?”

Foto: Goran Sebelic / CROPIX

‘I djed mu je Srbin i baba mu je Srpkinja’

Radmilović mu odgovori: “Ne lupetaj gluposti, konjino jedna. Otkud Rade da bude Srbin? Pogledaj kako ga lijepo gospodski izgleda. Kulturan čovjek iz Zagreba. Nije baraba kao ti…”

I tada je Šerbedžija potvrdio da su mu otac i majka Srbi. Radmilović se zakočio u pokretu, kao da se nešto beskrajno tragično u tom trenutku dogodilo. “I djed mu je Srbin i baba mu je Srpkinja”, nastavio je tada Dragan Nikolić. “Otac i majka su ti Srbi”, upita Radmilović Šerbedžiju, a ovaj mu odgovori: “Da.”

“Majka i otac su ti Srbi. Lažeš! Zakuni se u Miru Banjac!”, ponovi pitanje Radmilović na svoj karakterističan način. “Kunem se u Miru Banjac”, odgovori mu Rade. Inače, produkcijska kuća Real grupa za potrebe Hrvatske radiotelevizije (HRT) nedavno je počela sa snimanjem druge sezone hvaljene serije “Dnevnik velikog Perice“, inspirirane legendarnim filmom “Tko pjeva, zlo ne misli“.

Omiljeno lice emisije Dobro jutro, Hrvatska objavilo kraj: ‘Nisam se dala, ali odlazim’




Prikazivanje serije u trajanju od šest epizoda na HRT-u očekuje se na jesen, a prvi kadrovi snimljeni su u zagrebačkoj Građevinskog školi, gdje je snimana scena probe benda u 1967. godini, kada se i odvija radnja druge sezone.Režiju i ovoga puta potpisuje Vinko Brešan, koji otkriva kako su se likovi iz prve sezone razvili te nas sada očekuju novi zapleti ali i novi likovi. Snimanje će, kaže Brešan, trajati 54 dana i to uglavnom u Zagrebu te nešto u Opatiji i Rijeci.




Autor:I.D.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.