Foto: Tomislav Kristo/CROPIX

Procurile fotografije Biljane Borzan od prije 20 godina: Pogledajte ih

Autor: F. P.

Parlamentarni izbori sada su već daleko iza nas, no mira na političkoj sceni nema. U nedjelju se održavaju izbori za Europski parlament, koji su ‘na rasporedu’ svakih pet godina. Iako se mnogi naši političari nadaju mjestu u Europskom parlamentu, jedna od onih koja se za to ne mora brinuti je članica SDP-a Biljana Borzan.

Ova rođena Osječanka svoje europsko mjesto osigurala je još 2013. godine. Poznata po promoviranju prava žena, 2018. godine proglašena je i najistaknutijom takvom zastupnicom. No sada je u poseban fokus medija dospjela ne zbog političkih aktivnosti, već fotografija koje su nastale prije čak 20 godina.

Mrežama je počeo kolati niz fotografija ove zastupnice, koja je tada izgledala gotovo neprepoznatljivo. Dok je danas znamo sa dugom svijetlosmeđom kosom koju često nosi stiliziranu u uvojke, situacija je nekoć bila zamjetno drugačija. Na fotografijama iz prošlosti Biljana ima iznimno kratku tamnosmeđu kosu, ošišanu u bob stilu.

U SDP je ušla prije 25 godina

Podsjetimo, Biljana Borzan rođena je 29. studenog 1971. godine u Osijeku. Tamo je završila osnovnu školu te je pohađala Centar za usmjereno obrazovanje ‘Braća Ribar’. Članicom SDP-a postala je 1999. godine, a dvije godine kasnije izabrana je u osječko Gradsko vijeće, da bi kasnije postala i predsjednicom tamošnjeg ogranka SDP-a.

Svoju srodnu dušu pronašla je u Vladimiru Borzanu, također liječniku. Iako su oboje studirali medicinu u Osijeku, Biljana se okrenula politici dok je njen suprug nastavio zdravstvenu karijeru. U prilog njegovom uspjehu govori činjenica da su ga prije dvije godine proglasili jednim od najboljih hrvatskih liječnika na portalu najdoktor.com.

Novu američku Miss vrijeđaju sa svih strana: ‘Gledajte me, ja sam plus size i držim titulu’




Suprugu i djeci Borzan se uglavnom pridružuje četvrtkom kada obveze u Bruxellesu privede kraju, a tada ova obitelj vrijeme rado provodi u prirodi. Sa suprugom uživa u vožnji biciklom po nekoj od osječkih staza, no u svemu tome vrlo joj je važno i to da sa svojom dvojicom sinova provede kvalitetno vrijeme.

Vladimir je svojedobno priznao da on i supruga imaju međusobno poticajan utjecaj. ”Jedino što zna biti komplicirano je usklađivanje njenih i mojih brojnih obveza. Kao svaka obitelj, nastojimo raditi određene planove za budućnost, ali često uspijevamo dogovoriti planove za svega par dana unaprijed jer sve iznad toga je neizvjesna budućnost”, izjavio je.




 

Autor:F. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.