FOTO: RTL

Preminula kolegica Momčila Otaševića: Zajedno su glumili u Budvi na pjeni od mora

Autor: B.G.

Ratka Mugoša, glumica i članica Gradskog kazališta u Podgorici, preminula je u 74. godini života, potvrdili su iz njenog matičnog kazališta.

“Draga Rale, sretni smo što si bila dio našeg tima, što se prve predstave Gradskog kazališta pamte po tebi, o tvom duhu i šarmu pričat ćemo novim generacijama. Hvala ti na svemu što si dala našem kazalištu i kolektivu“, navodi se u priopćenju Gradskog kazališta Podgorica, prenosi Blic.

Ratka Mugoša rođena je 1950. godine u Podgorici, a proslavila se u seriji “Budva na pjeni od mora”, u kojoj je glumila bok uz bok s Milutinom Karadžićem, Momčilom Otaševićem, Andrijom Miloševićem, Ljiljanom Blagojević, Markom Nikolićem, Branimirom Popovićem i Mladenom Nelevićem.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gradsko pozorište Podgorica (@gradskopozoristepodgorica)




Igrala Živanu u ‘Budvi na pjeni od mora’

Neke od predstava Gradskog kazališta Podgorica u kojima je glumila su: ,”Malo moje priviđenje”, “Mala princeza”, “Vilinska kočija”, “Ah, šta sve mora jadno dijete”, “Ružno pače”, “Pepeljuga”, “Četiri princeze i jedan zmaj”, “Novela od ljubavi”, “Tri musketara”, “Bukvara”, “Ženidba kralja Vukašina” i druge.

Brojne kolege i prijatelji od preminule su se glumice oprostili i na mrežama: “Bezbrižno djetinjstvo, uvijek raširenih ruku sa ponekom pričom u rukavu. Žena čojek , Ljalja moja voljena”, “Predivna Ratka. Beskrajne ljepote i dobrote. Sija među zvijezdama”, pisali su redom ljudi u komentarima.

U povijest ušla kao najpoznatija hrvatska voditeljica, a umirala je od gladi i neimaštine




“O Bože. Jako mi je Ratke žao”, napisao je i njen kolega, glumac Andrija Milošević koji je u “Budvi na pjeni od mora” igrao Lunju Dokmanovića, dok je Ratka u istoj seriji igrala Živanu.

Autor:B.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.