Foto: Instagram

Poznati RTL-ov voditelj prisjetio se početaka: Ovo mu nije bilo ni na kraj pameti

Autor: F. P.

Televizijski voditelj Tomislav Jelinčić jedno je od najdugovječnijih lica na malim ekranima. Tko god prati RTL-ove vijesti, nesumnjivo ga je vidio kako izvještava ili iz studija ili sa terena. Tijekom svoje karijere, koja traje već više od 20 godina, nanizao je intervjue i uspjehe kojih bi se malo tko mogao posramiti.

Tog sada već davnog 30. travnja 2004. godine, prvi put se našao na voditeljskoj poziciji RTL Vijesti. Bilo je tu smijeha, uzbuđenja, pritiska i visokih očekivanja. No profesionalnosti tada nije nedostajalo, a niti sada. Za domaće medije se ovaj voditelj prisjetio samih početaka, a govorio je i o obitelji.

“Glavni urednik Robi Tomljenović okupio je kolegij urednika i novinara s posljednjim uputama prije odlaska na teren, glavni producent Danijel Pek prošao je kroz koordinaciju svih timova, a ja sam još tijekom dana išao u Banske dvore odraditi intervju s tadašnjim premijerom Ivom Sanaderom”, opisao je svoj prvi dan.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tomislav Jelinčić Privatno (@tomislav.jelincic)




‘Ekipa mentora je strepila, no mi smo znali’

“Sjećam se kako je voditeljica sportskih vijesti Tanja Tomić nabacivala fore po redakciji, mi se valjali od smijeha, a njemačka ekipa mentora pomalo je strepila hoće li sve proći u redu. No mi smo znali da show može početi. Prošlo je perfektno”, nadodao je Jelinčić, istaknuvši kako mu ni na kraj pameti nije bilo da će tamo provesti 20 godina.

Prije početka na RTL-u, na HTV-u je radio sedam godina. Isprva baš i nije bio siguran oko prelaska, jer je istovremeno dobio ponudu za stalni posao na HTV-u kao i ponudu da se pridruži RTL-ovom timu. Tijekom godina je dobivao nekolicinu primamljivih ponuda, no ističe kako mu je u trenutnoj sredini i dalje lijepo.

Marco Cuccurin novim izdanjem i dalje prkosi stereotipima: ‘Ne pristajem na drugo’




Uz to što je obilježio 20 godina RTL-a, Tomislav Jelinčić ove godine slavi još jednu obljetnicu. Naime, u listopadu će proslaviti 19 godina braka sa suprugom Ivanom, s kojom ima četvero djece – sinove Jona, Vida i Tina, te kćer Bugu. I on i supruga su oduvijek htjeli veliku obitelj, a voditelj je otkrio i svoju tajnu sretnog braka.

“Samo ne daj nikad da nam ljubav bude navika…, tajna se možda krije u ovoj pjesmi Parnog valjka. Stisnu te u zajedničkom životu obveze i problemi, rasporedi i zadaci, ali nije dobro ako se u vezi ljubav i pažnja podrazumijevaju sami po sebi. Svaki je dan novi dan, savršen za trenutke posvećenosti i privrženosti”, zaključio je Jelinčić.

Autor:F. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.