FOTO: Cropix

Ena Begović u zadnjem intervjuu praktički navijestila svoju smrt: Ove riječi bole i danas

Autor: G.B.

Kći poduzetnika Josipa Radeljaka Dikana i pokojne glumice Ene Begović, Lana Radeljak, jučer je proslavila svoj 24. rođendan. Na mreži LinkedIn objavljena je obavijest o njezinu rođendanu, a njezin otac uputio joj je emotivne riječi.

“Tatino suho zlato! Sretan ti dan rođenja! Znam, i mama te zadovoljno gleda”, napisao je ispod fotografije na kojoj pozira s kćeri Lanom, sinom Leom, snahom Ivanom te unukom Adrianom.

Upravo je LinkedIn mreža na kojoj Lana dijeli najviše informacija o sebi, a nedavno se pohvalila da je dobila unaprjeđenje na poslu: “Sretna sam što mogu podijeliti s vama da sam započela novu poslovnu poziciju kao viši asistent u tvrtki Mazars u Hrvatskoj”, napisala je Lana na svojem profilu na LinkedInu. Mnogi također komentiraju da je izrasla u prelijepu mladu damu te da je kopija svoje majke Ene.

Foto: Facebook

Tri nesreće Ene Begović

Enin su život obilježile tri prometne nesreće, od kojih je treća, nažalost, bila kobna. Prva prometna nezgoda završila je Eninim izostajanjem s Venecijanskog filmskog festivala 1981. godine, na kojem je trebala promovirati film “Pad Italije” redatelja Lordana Zafranovića. Zbog prometne nesreće su joj obrijali dio glave pa se nije mogla pojaviti na festivalu.

Posljedice Enine druge prometne nesreće, one iz 1996. godine, bile su prestrašne. Ena je vozila, a na suvozačkom mjestu bio je glumac Đorđe Kukuljica. Jedan mladić je poginuo, dvoje ih je bilo teško ozlijeđeno, Kukuljica je tri tjedna proveo u komi i oporavio se tek nakon dugogodišnje rehabilitacije.

LANA JE IMALA SAMO 40 DANA… Dikan je nakon tragične smrti Ene Begović postao samohrani otac: ‘Otići s ovog svijeta, propiti se ili nastaviti sa životom?’




Posljednji intervju dala je za Gloriju. Autoru ovog članka čini se, možda pogrešno, da je u trenutku tragedije naslovnica na kojoj blista s tada tek rođenom kćeri Lanom još bila na kioscima. U intervjuu koji je pratio njezin prvi majčinski editorijal priznala je da osjeća kako su ispred nje i Josipa Radeljaka brojni usponi i padovi.

“Tko zna što nam život donosi?”, zapitala se neprežaljena glumačka diva u svom posljednjem intervjuu. Svakako najbizarniji detalj je i priznanje novinarki Glorije u tom čudnom, gotovo proročanskom intervjuu. Neposredno prije smrti priznala joj je da se najviše na svijetu boji – vožnje.

Foto: Ranko Suvar/ CROPIX




Autor:G.B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.