Izvor: Instagram

Ples s vukovima na ruski način: Ove zvijeri ljube svog čovjeka i poštuju ga kao vođu čopora

Autor: Dnevno

Kirill Potapov živi u Sankt Peterburgu u Rusiji i poznat je po neizmjernoj ljubavi prema životinjama. Ovaj je Rus pokrenuo centar za rehabilitaciju vukova kojima je potrebna medicinska pomoć. Kirill im pruža sve što je potrebno za brzi oporavak, uključujući i svu svoju ljubav. Što je najbolje, i ove divlje životinje, odgovaraju mu svojim osjećajima.

U tri godine nabavio je pet vukova i kaže da je povjerenje koje je postigao rijetkost. Prvi su u njegovo sklonište stigi Alfa i Ugljok, a zatim Rakša i Aleksa, koje je još kao mladunce nabavio iz zoološkog vrta, gdje su bili osuđeni na zatvor. U početku su bili nepovjerljivi prema njemu, a onda su se opustili i maze se kao psi. Kiril je dugo proučavao njihovo ponašanje, hranio ih mesom iz ruke i na kraju postao njihova obitelj, vođa čopora.

 

 

View this post on Instagram

 

?Wolves are monogamous animals, they stay with the same mate for life❗ #wolves #wolf #love #cute #savewolves ?@louisa_rene

A post shared by Kirill Potapov (@kirillpotapov) on




 

 




View this post on Instagram

 

My Pack? #wolves #love #cute #nature #saveanimals #alphaanimalwelfarefund ?@louisa_rene

A post shared by Kirill Potapov (@kirillpotapov) on

Potapov upozorava da prema vukovima treba imati strahopoštovanja. Iako mu vukovi doslovce jedu s ruke, suprotno očekivanjima, on ih ne dresira kao pse. Kaže da nikad ne podiže glas na njih, kako ne bi izgubili povjerenje. Tvrdi da njegovi vukovi nisu na njega nikad ni zarežali.

Kiril na svome Instagramu, gdje ima preko 110 tisuća pratitelja, svakodnevno objavljuje interesantne detalje svojeg suživota s vukovima. Kako su njegove životinje dobile i svoj brend, sav novac odlazi na potrebe izgradnje prostora za nove vukove, kao i za pružanje pomoći ostalim divljim životinjama. Naime, ovaj Rus planira otvoriti još veći rehabilitacijski centar za divlje i domaće životinje.

Prema jednoj indijanskoj poslovici, “Pogledati vuka u oči, znači vidjeti svoju vlastitu dušu”. Potapov ne samo da je pogledao u vlastitu dušu, već je, družeći se s vukovima, otkrio i svoju pravu životnu misiju, a to je spašavanje životinja.

 

 

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.