PLAGIRALI POZNATU SRPKINJU? Eurovizijski predstavnici Španjolske imaju pjesmu koja (previše?) nalikuje hitu Dare Bubamare!

Autor: T. P.

Pjevačicu Daru Bubamaru nerijetko povezujemo sa skandalima, no ovog puta se u centar zbivanja našla ni kriva ni dužna. Chanel, ovogodišnja predstavnica Španjolske na Eurosongu, prema slobodnim procjenama ljubitelja tog natjecanja, plagirala je dobro poznati hit Dare Bubamare.

Pjesma “Ekstravagantno” snimljena je još 2017. godine, a potpisuju je poznati srpski producenti Stefan Đurić Rasta i Coby, dok španjolsku uzdanicu, pjesmu “Slomo“ kao autori potpisuju Leroy Sanchez, Ibere Fortes, Maggie Szabo, Keith Harris i Ajen Thonen.

Srpski i španjolski twitteraši odlučili su udružiti snage kako bi seksepilnoj Španjolki onemogućili nastup na torinskoj pozornici, pa objavama nemilosrdno zazivaju njezinu diskvalifikaciju.

‘Pobjednička pjesma Chanel treba biti diskvalificirana zbog nepoštovanja eurovizijskih propisa. Ona je ista kao pjesma Dare Bubamare iz Srbije’,  jedan je od komentara na Twitteru.

‘Chanel je prekopirala pjesmu Ekstravagantno. Sa svim s*anjima koja izlaze ova pjesma se mora ukloniti’, nastavljaju s komentarima.

Dara Bubamara nije oduševljena trenutnom situaciju te na Instagramu proziva Španjolku zbog plagiranja. “Malo ste me iskopirali”, prokomentirala je na Instagramu.




Foto: Instagram

Ovo nije prvi put da se apelira diskvalifikacija određenih država predstavnica na Eurosongu. Naime, još 2006. Srbi su uspjeli u naumu da bojkotiraju vlastitu pjesmu zbog tenzija na relaciji srpskog emitera RTS i crnogorskog RTV servisa RTCG. Tada je u Beogradu na izboru za srpskog i crnogorskog predstavnika pobjedio bend No name iz Crne Gore, kojeg su Srbi izviždali.

Autor:T. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.