Foto: Renato Branđolica/HRT

Tužna objava omiljenog lica Dobro jutro, Hrvatska: ‘Nisam se dala, ali odlazim’

Autor: I.D.

“Naša Daria Marjanović nakon punih 36 godina na HTV-u odlazi u mirovinu. S dragom kolegicom prisjetili smo se početaka Dobrog jutra, nastanka pjesme na špici, neprežaljenog Joška Martinovića, a dugogodišnji kolega Meštar na svoj se način oprostio. Hvala joj na svemu, želimo joj puno uspjeha u umirovljeničkim danima, a već znamo da mirovati neće”, napisala je ekipa Dobro jutro, Hrvatske na društvenim mrežama.

Na Hrvatskoj radioteleviziji Daria je radila od 1988. kao novinarka, a potom i urednica u Zagrebačkoj panorami te je sudjelovala u posebnim kulturnim, zabavnim i sportskim projektima: Eurosongu, Eurokazu, Danima satire, Europskom prvenstvu u košarci, Europskom prvenstvu u atletici…

“Ja sam jedna od onih koja je s vama bila od prvog dana Dobro jutro, Hrvatska emisije, 1992. godine. Ta emisija ne znam kako je nastala, Velimir Đuretić je rekao da radimo jutarnji program, od sutra. Kasnije se pojavio Rajko Dujmić, napravili smo nešto to će vam otpjevati Maja Blagdan, i tako je za tri dana nastala pjesma za Dobro jutro, Hrvatska”, priča Daria u videu, koji možete pogledati OVDJE.

Foto: Ranko Suvar / CROPIX

‘Daria, ako bilo što trebaš, nemoj nas zvati’

“Što sam sve radila? I reportaže, dokumentarce, kako da zaboravim Živu istinu i mog Joška Martinovića”, rekla je Daria i umalo zaplakala. “Pitala sam se tko ima pravo raditi Alpe, Dunav, Jadran, i onda kada sam dobila zadatak to raditi, nisam se dala, od 2002. pa do danas”, objasnila je novinarka.

“Daria, ako bilo što trebaš, nemoj nas zvati”, našalio se Ivan Meštrović sa svojom dugogodišnjom kolegicom. Podsjetimo, Daria od 1993. u paru s kolegom i prijateljem Joškom Martinovićem uređuje i vodi televizijske projekte “Živa istina“ i “Zlatna ribica“. Radila je i dokumentarno-zabavni serijal “Navodno“ te postala stalnom izvjestiteljicom i nacionalnom koordinatoricom Hrvatske radiotelevizije za CNN World Report.

Proživjeli traume u djetinjstvu pa upali u zamku: ‘U takvim obiteljima nema pravde’




Radila je i na emisiji “Alpe Dunav Jadran“, bila je urednica “Glasa Hrvatske“, pokrenula internetske stranice i društvene mreže na 4 jezika (hrvatski, engleski, njemački i španjolski). Usavršavala se u Americi, a predavala je i na Fakultetu političkih znanosti.




Autor:I.D.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.