Foto: screenshot Instagram

Novo ime hrvatske glazbene scene u kolovozu nastupa u rodnom gradu Arsena Dedića

Autor: Marija Tomić

Novo lice na glazbenoj sceni, Yoshka, nastupit će na festivalu Večeri dalmatinske šansone u Šibeniku. Ova talentirana glazbenica i skladateljica objavila je prvi singl ‘Turn Back Time’, za koji je napisala tekst i glazbu, a Marin Hraščanec aranžirao je i producirao pjesmu. Pjesma je dobila i svoj popratni video spot nekoliko tjedana, koji je režirao Dinko Šimac.

“Ovo je ljubavna priča puna prisjećanja, topline, ali i pomiješanih osjećaja. U njoj se pitam kakva bi bila sadašnjost da sam u prošlosti donosila drukčije odluke”, ističe Yoshka.

Ova zagrebačka glazbenica je rođena u Barceloni, dok je početak 90-ih proživjela u Beogradu. U Zagrebu je završila srednju glazbenu školu i fakultet, a već od malih nogu se bavila baletom i suvremenim plesom. Ova svestrana glazbenica vuče korijene od Indijanaca, budući da joj je otac južnoamerički Indijanaca, a majka Hrvatica.

Foto: screenshot Instagram

Novi ljetni pothvati

“Ime sam dobila po naivnom slikaru Josipu Horvatu Joški i nije povezano s mojim podrijetlom, osim što ga je moj otac, koji ne govori hrvatski, izabrao po zvučnosti. Dakle, eufonija je utkana i u moje ime”, otkriva glazbenica.

Mlada glazbenica već je prošle godine nastupila na zagrebačkom Chansonfestu s pjesmom ‘Miruj, miruj’, odnosno uglazbljenom pjesmom Vesne Parun, a kolovoz sprema nove pothvate za nju. Odnosno tada će nastupiti i rodnom gradu svog idola, Arsena Dedića i naći će se na popisu izvođača na Večerama novih skladbi Dalmatinske šansone Šibenik 2024., gdje će pjevati pjesmu na hrvatskom. Otkrila je i kako planira snimiti pjesme i na engleskom i hrvatskom te kako se od nje mogu očekivati nove stvari.

Gabi i Vesna progovorile o Arsenu i Oliveru: ‘Svaki dan je mijenjao te ženske’




“Prirodno mi ‘dolazi’ tekst na engleskom zbog stila glazbe. Iako bi za mnoge moje pjesme pasao i hrvatski. Zato sam dugo tražila tekstopisca. Jednu svoju melodiju dugo sam pjevala na ‘izmišljenom’ talijanskom jer me podsjećala na San Remo. Na tu melodiju Rajnard Hraščanec napisao je tekst i tako je nastala pjesma ‘Visoko more’, koju ću izvesti u Šibeniku”, rekla je Yoshka.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.