Foto: YouTube

NJEZINA POSLJEDNJA IZJAVA IZAZIVA TRNCE: Ena Begović se oduvijek bojala prometa, je li predvidjela tragediju u zadnjem intervjuu?

Autor: Š. P.

Jedan od onih trenutaka za koje se mnogi od nas sjećaju gdje su bili i što su radili svakako je tragični gubitak Ene Begović, glumačke dive koja je u ljeto 2000. godine, u životnom, zvjezdanom i umjetničkom naponu, poginula u teškoj prometnoj nesreći na otoku Braču.

Imala je 40 godina. Samo mjesec dana prije na svijet je donijela kćer Lanu, koja je, uz Eninu majku Terezu Begović, supruga Josipa Radeljaka te posinka Lea Radeljaka, bila sudionica stravične prometne nesreće.

Bolna vijest proparala je tada javni život Hrvatske. Ljudi su s nevjericom gledali u poprište tragedije, prevrnuti Grand Cherokee, u čudu se pitajući kako su taj nesretni manevar preživjeli svi osim Ene.

Ena Begović danas bi slavila 61. rođendan. Nakon silnih godina, za očuvanje nevjerojatne umjetničke ostavštine talentirane glumice brine se njezina obitelj – suprug Josip, koji je sudjelovao i u radu na njezinoj monografiji, sestra Mia Begović, kći Lana Radeljak

Pročitaj i ovo: ‘UŽASAVAJUĆI OSJEĆAJ PRAZNINE…’ Na 61. rođendan pokojne dive Ene Begović, shrvana sestra Mia dirnula emotivnim riječima

Osim bogatog fundusa uloga, ono što je iza Ene Begović ostalo je i bizarna priča o posebno nesretnom odnosu s prometom. Njezin su život, naime, obilježile tri prometne nesreće, od kojih je treća, nažalost, bila kobna.

Prva prometna nezgoda završila je Eninim izostajanjem s Venecijanskog filmskog festivala 1981. godine, na kojem je trebala promovirati film “Pad Italije” redatelja Lordana Zafranovića. Velika je to uloga koju je dobila kao studentica glume na Akademiji dramskih umjetnosti, što je tada, kao i danas, bila prava rijetkost. Zbog prometne nesreće su joj obrijali dio glave pa se nije mogla pojaviti na festivalu.




Foto: HRT

Prometna nesreća koja joj je promijenila život dogodila se 1996. godine. Ena je vozila, na suvozačkom mjestu bio je glumac Đorđe Kukuljica, a posljedice su bile strašne – jedan mladić je poginuo, dvoje ih je bilo teško ozlijeđeno, Kukuljica je tri tjedna proveo u komi i oporavio se tek nakon dugogodišnje rehabilitacije.

Intervju koji je otišao u povijest

Posljednji intervju dala je za Gloriju. Autoru ovog članka čini se, možda pogrešno, da je u trenutku tragedije naslovnica na kojoj blista s tada tek rođenom kćeri Lanom još bila na kioscima. U intervjuu koji je pratio njezin prvi majčinski editorijal priznala je da osjeća kako su ispred nje i Josipa Radeljaka brojni usponi i padovi.

“Tko zna što nam život donosi?”, zapitala se neprežaljena glumačka diva u svom posljednjem intervjuu. Svakako najbizarniji detalj je i priznanje novinarki Glorije u tom čudnom, gotovo proročanskom intervjuu. Neposredno prije smrti priznala joj je da se najviše na svijetu boji – vožnje.




Autor:Š. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.