FOTO: Cropix

Nemojte da vas izgled prevari: Karabatićeva i ministrica kulture sličnije su nego što mislite

Autor: B.G.

U Hrvatskoj su u srijedu održani parlamentarni izbori za 11. saziv Hrvatskog sabora na kojima su birači u 10 izbornih jedinica u Hrvatskoj birali ukupno 140 saborskih zastupnika – u svakoj izbornoj jedinici po 14.

Na listama su se našla i poznate osobe iz hrvatskog javnog života, a na izborima su, u usporedbi s nekim dugogodišnjim političarima, ostvarili zavidne rezultate.

Bivša reality zvijezda Ava Karabatić dobila je 508 glasova, više od primjerice ministrice kulture i medija Nine Obuljen Koržinek, koja je na izborima dobila 505 glasova.

Foto: Ranko Suvar / CROPIX 

Obje su po struci profesorice jezika

Iako na prvi pogled ne biste nikada rekli da ministrica i Karabatićeva imaju dodirnih točaka, istina je drugačija. Naime, obje su po struci profesorice jezika.

Obuljen Koržinek je 1996. diplomirala francuski jezik i komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a zatim i doktorirala na znanstvenom poslijediplomskom studiju komparativne politike na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu obranivši disertaciju pod naslovom “Promjene opsega nacionalnih kulturnih politika pod utjecajem međunarodnih integracijskih procesa“.

S druge strane, Ava je osnovnu i srednju farmaceutsku školu završila u Splitu, a svoje je daljnje obrazovanje nastavila u Zadru na Filozofskom fakultetu gdje je upisala studij talijanskog i latinskog jezika, nastavnički smjer. Na istom je fakultetu i diplomirala te je po zanimanju profesorica talijanskog i latinskog jezika.

Politički snovi mu se rastopili kao šumeća tableta: ‘Kako god okreneš, ne valja’




Osim toga – i Ava i Nina su u jednom periodu života aktivno bile posvećene svojoj zajedničkoj strasti – glazbi. Tako je Nina 1992. godine diplomirala violinu na Muzičkoj akademiji, dok je Ava svojevremeno snimila spot za pjesmu “Tri puta na dan” u kojem se pojavljuje u ulozi provokativne medicinske sestre.




Autor:B.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.