Photo: Dusko Marusic/PIXSELL

Poznatom glumcu ljubavni život imao je dugačku patnju: Supruga mu je izdahnula na rukama

Autor: Marija Tomić

Jedan od omiljenih glumaca bivše Jugoslavije, Mustafa Nadarević, svoje je poštovanje i ljubav publike dobio i nakon raspada bivše države, ponajviše s ulogom Izeta Fazlinovića u seriji “Lud, zbunjen, normalan”.

Njegova glumačka karijera kreće već od školskih dana kada je u prvom razredu dobio svoju prvu ulogu u školskoj priredbi kao Crvenkapica. Svoju je ljubav prema glumi pretvorio u životni poziv te se, kada je krenuo u Gimnaziju, učlanio u amatersko kazalište “Viktor Car Emin”.

Njegova karijera bila je raznolika, a uloga Zijaha u Kusturičinom filmu “Otac na službenom putu” pokazala je njegovu izvanrednu sposobnost za glumu. Nakon te uloge uslijedile su još brojne u “Glembajevima”, “Već viđeno”, “Gluvi barut”, “Kuduz”, “Puška za uspavljivanje”, “Ničija zemlja”, “Praznik u Sarajevu” i mnogim drugima.

Foto: Damir Spehar/PIXSELL

Glumačka karijera

Međutim uloga po kojoj će ga najviše pamtiti je njegova uloga u seriji “Lud, zbunjen, normalan” gdje je, uz Senada Bašića i Moamera Kasumovića, u kojoj je glumio nezaboravnog Izeta Fazlinovića.

“Kad mi je majka umrla izašao sam na pozornicu odigrati ulogu. Tako mi je bilo lakše. To je bježanje od stvarnosti i bježanje u luk koji nisam ja, onda manje boli. Dobra gluma je zadnja stepenica ka šizofreniji. Moraš se dati jako, a s druge strane ostati zdrav u glavi”, rekao je Mustafa kako mu je gluma spas od teških trenutaka.

Njegov ljubavni život imao je dugačku putanju. Premda glumac nije puno pričao o svom ljubavnom životu poznato je da se tri puta ženio, a kako je ljubav svog života, ujedno i posljednju suprugu, izgubio na’ vlastitim rukama’.




‘Na sceni možeš umirati mnogo puta, a ostati živ’

Prvi brak bio mu je s Jasnom, s kojom je imao kći Nađu te s kojom se rastao nakon osam godina zajedničkog života. Druga supruga mu se zvala Snježana, televizijska urednica s kojom je dobio dvoje djece, sina Ašu i kći Nanu. Mnogi kažu treća sreća, a tako je i bilo budući da je Mustafa pronašao ljubav svog života nakon drugog razvoda u braku sa slovenskom scenografkinjom i kostimografkinjom Slavicom Radović.

Međutim njihova je ljubavna priča kratko trajala, budući da je Slavica deset godina vodila borbu s rakom dojke, od kojeg je na kraju i umrla u Ljubljani 7. lipnja 2012. godine. Mustafa, kao njena najveća podrška prilikom borbe, do posljednjeg daha ju je čuvao i nije se odvajao od nje, dok mu na kraju nije umrla na rukama. “Čuvajte mog Muju”, prema nekim navodima Slavica je rekla prijateljicama nedugo prije smrti.

Mustafa Nadarević do zadnjeg trena bio uz svoju najveću ljubav: Izdahnula mu na rukama




“Umjetnost življenja i glume negdje su vrlo blizu, s tim da je gluma bolja, jer na sceni možeš umirati mnogo puta, a ostati živ. Nažalost, život je netalentirani glumac. Kada nas jednom netko napusti, onda je to zauvijek. Ostaje samo umijeće preživljavanja. I sjećanja”, zapisao je Nadarević u svojim autobiografskim zapisima u kojima je opisao susret njega i Slavice, kako ju je zaprosio i bio joj veliki oslonac tijekom njezine borbe s rakom dojke.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.