Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Matanićevi suradnici otkrili što je slomilo slavnog redatelja: ‘Prvo je sve pokušao zanijekati’

Autor: F.F

Hrvatski redatelj Dalibor Matanić trenutno proživljava dosta neugodne trenutke. Osim što se prijavio na odvikavanje od alkohola, suočava se i sa brojnim novim optužbama o uznemiravanju žena na svojem setu. Matanić je indirektno potvrdio optužbe rekavši kako se kaje zbog svojih postupaka, te ugasio profile na mrežama.

Prijavio se na odvikavanje od ovisnosti i alkohola, no to nije ono što je najviše šokiralo javnost, već optužbe žena o tome na koji način ih je redatelj uznemiravao. Osim što je izgubio brojne poslove zbog najnovijih optužbi, Matanić se sada suočava s optužbama koje su crno na bijelo izašle u javnost.

Sada se o njegovim postupcima naveliko priča, komentira i objašnjava, a Jutarnji donosi šokantno svjedočanstvo suradnika Dalibora Matanića.

Foto: Bruno Konjevic / CROPIX

‘Prvo je sve zanijekao’

“Kada smo ga suočili s optužbama u prvom trenutku je sve pokušao zanijekati. Rekao je kako je vjerojatno malo pretjerao, da nije tako mislio i da se samo šalio te kako se radi o njegovom specifičnom humoru koji je uvijek na rubu, ali nikada taj rub ne prelati… Mi smo ga pitali: ‘Jesi li ti normalan?”, počinje svjedočanstvo.

“Pitali smo ga kakav je to humor koji dozvoljava i podrazumijeva da se mladim ženama, koje vrijedno na setu rade i provode po 12 sati, u mrklo doba noći šalje poruke, blago rečeno, neprimjerenog sadržaja. On je na to samo šutio. Slomio se tek kada smo mu pokazali gnjusne poruke koje je on uputio glumici na početku karijere. Tad se uhvatio za glavu i kroz suze rekao: ‘Kriv sam! Ne znam što mi je bilo'”, ispričali su njegovi suradnici.

Dalibor Matanić završio na liječenju ovisnosti, uznemiravao mnoge žene, procurili mučni detalji




Podsjetimo, da su svjesni širine problema, za Večernji list su potvrdili su i ljudi iz Matanićevog najbližeg obiteljskog, prijateljskog i poslovnog kruga, koji su rekli da redatelj zadnja dva tjedna zbog osobne situacije nije dostupan javnosti, te da i sami ovih dana proživljavaju najteže dane.

O svemu se u petak poslijepodne na društvenim mrežama oglasio i sam Matanić. “Drage kolegice i kolege, prijateljice i prijatelji. Stvarni i virtualni. Možda ste primijetili da sam nestao s društvenih mreža. Međutim, danas sam se vratio samo kako bih vam ispričao svoju priču, jer puno je verzija ovih dana, a volio bih ipak da čujete moju stranu”, započeo je svoju podužu objavu uz koju je poručio: ‘Kajem se’.




Autor:F.F
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.