Foto: YouTube

Makedonka pjevala u Magazinu, prije rata pričala: ‘Voljela bih dočekati taj dan u ovoj zemlji’

Autor: I.D.

Ljiljana Nikolovska je hrvatska pjevačica, ali porijeklom iz Makedonije. Najpoznatija je bila kao pjevačica splitske grupe Magazin. S istoimenim sastavom snimila je sedam albuma i pojavila se na mnogim kompilacijama od 1982. do sredine 1990. godine.

Zlatno doba Magazina počinje dolaskom Ljiljane Nikolovske. Nakon nikad prežaljene Ljiljane u grupi su zapjevale: Danijela Martinović, Jelena Rozga, Ivana Kovač i Andrea Šušnjara koja u grupi pjeva već 13 godina. Inače, Ljiljana je iz Hrvatske otišla početkom ratnih 1990-ih te danas živi u kalifornijskom gradu San Pedru u SAD-u. Godine 1996. je snimila svoj solo album ‘Let’, a o danima kada je krenula u ‘bijeli svijet’ kaže:

“Čak i kad sam otišla, meni su prve tri godine koferi bili spakirani, ready to go za doći doma, međutim, stjecajem okolnosti srela sam bend koji mi se sviđa, srela sam svoga supruga, postala sam i mama tamo (u SAD-u)”, rekla je tada. Kad se prisjetila razdoblja s Magazinom na njega gleda s pozitivnim osjećajima: “Publika mi uvijek nedostaje kao i dragi ljudi s posla!” Ona već neko vrijeme vrijedno radi i snima nove pjesme. Vodi miran i staložen život, ima veliki vrt, životinje…

 

Fanovi Magazina pamte je po pjesmama ‘Tamara’, ‘Kokolo’, ‘Piši mi’, ‘Ti si želja mog života’, ‘Tri sam ti zime šaptala ime’ i mnogim drugim. Izuzetno je aktivna preko svojeg Facebook profila, često komunicira s obožavateljima, objavljuje svoje fotografije i sa svima aktivno razgovara i dijeli informacije. Inače, 1990. godine je dala intervju za Yugopapir.

“Modni trendovi nisu mi presudni jer nisam manekenka i ne mogu sve odjenuti. Zato se uvijek odijevam ovisno o raspoloženju”, kazala je Ljiljana Nikolovski-Lazić, tadašnja pjevačica grupe Magazin. Svojom najvećom manom u kombiniranju odjeće Ljiljana je smatrala lijenost. Život na estradi naučio ju je da sve svoje obveze obavlja na brzinu, na putovanjima i u hotelima, pa kad konačno ima malo mirovanja voli se opustiti i ne opterećivati se pretjerano istraživanjem noviteta pogodnih za figuru i lice.




“Priznajem, lijena sam i zato mi se ne da razmišljati jesam li izabrala dobar model, kakva mi je frizura i šminka. Voljela bih dočekati dan u ovoj zemlji kada ćemo i mi na estradi dobiti prave stručnjake koji će se brinuti za naš scenski i dnevni izgled, koji će mi odabrati prave boje i modele, pravu šminku i frizuru”, nastavila je Ljiljana.

Doris Pinčić izgovorila ono od čega Talijanima pada kosa s glave: ‘Odličan ti je’




No kako ta, vani sasvim uobičajena stvar, kod nas za sada ne funkcionira, Ljiljana i njeni dečki u grupi uglavnom sami biraju modele. Vedro se smijala dok je opisivala svoju prvu scensku opravu, što se sastojala od crveno-bijelog mini kompleta i trake oko glave, a koji je sama sašila. “Nije bilo love za bolje”, komentirala je tada Ljiljana. Nema običaj čuvati staru garderobu i njome zatrpavati ormare. Oni su uvijek puni samo onoga što Ljiljana trenutno najviše voli. Ove sezone, a i za cijeli život, kaže ona, to su traperice i hlače raznih krojeva i materijala te jakne i sportske košulje.

“Imam manu da ako mi se nešto sviđa onda kupim pet istih komada tog predmeta”, kazala je Ljiljana. “Volim jednostavnost, prezirem krupno, ne volim klasiku iako se često baš klasično odjenem, jer mi to dođe kao najjednostavnije rješenje”, dodala je. Na pitanje da li je dečki iz grupe dugo moraju čekati da se dotjera za izlazak na scenu ili da spakira kofere za putovanje, Ljiljana se nasmijala i komentirala: “Sada ja čekam njih. Oni misle da sam još uvijek ona ista spora mala, kakva sam bila kad sam došla u grupu. Spakujem se prije njih i to ih uvijek iznenadi.”

Autor:I.D.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.