Foto: YouTube

Liječnica od 103 godine otkrila misterij zdravog života: ‘Oni ne žele da to znate’

Autor: Ivana Devčić

Gladys Louise McGarey, holistička liječnica i medicinska aktivistica, rođena je kao kći dvoje medicinskih misionara u Indiji. Tijekom svoje karijere promicala je razne prakse za bolji i ispunjeniji život, uključujući holističku medicinu i akupunkturu, o čemu je napisala mnoge knjige. Sa svojih 103 godine, McGarey redovito govori u medijima o važnosti cjelovitog pristupa liječenju, naglašavajući da liječnici trebaju uzeti u obzir i duh i tijelo pacijenta. Ističe da je važno da liječnici upoznaju svoje pacijente i njihove navike, a ne da ih tretiraju kao samo broj.

“Svaki čovjek u životu ima neku svrhu, samo je mora pronaći. Ja sam disleksična, nisam mogla čitati ni pisati, ali sam mogla govoriti, i tako je krenuo moj put ka širenju pozitivnih i dobrih vijesti ljudima. Sva iscjeljenja dolaze iz nas samih, imamo pH izvana i pH iznutra i sve se iscjeljenje temelji na ljubavi, mi stvarno ne razumijemo vlastitu moć”, rekla je u videu.

“Imam takvu ideju da kad je Bog stvorio Zemlju, tko god da je Bog, bila je prekrasna i sve je bilo na svom mjestu i onako kako treba biti, ali onda je stvorio čovjeka i rekao nam je sada ste vi jedina stvorenja koja imaju pravo na izbor i imajte slobodnu volju. Tvoja duša ima poruku i trebate je prenijeti svijetu, svijet treba upravo vas”, otkrila je McGarey.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Dr. Gladys McGarey (@begladmd)




‘Liječenje započinje shvaćanjem bolesti’

“Ako se pokušavamo riješiti bolesti, da ništa od toga ne naučimo – to je krivo. Ali ako želimo razumjeti što nam tijelo govori kroz tu bolest, tako ćemo se i izliječiti, moći ćemo to koristiti na drugi način te si tako produžiti život. Bila sam toliko disleksična da sam dvaput ponavljala prvi razred, i dalje sam. Međutim, kada sam bila na jednom sastanku liječnika, otkrila sam da je nas nekolicina disleksično, mi smo zapravo pronašli načine kako ćemo završiti fakultet i dospjeti tu gdje smo. Pomirili smo se i borili smo se na svoj način”, dodaje.

“Liječenje započinje shvaćanjem bolesti. Prijavljivala sam nekoliko puta Svjetsku zdravstvenu organizaciju, radila sam stvari koje oni nisu odobravali. Na primjer, pričala sam s pacijentima o njihovim snovima, ja kao liječnica nisam to smjela, to smiju samo terapeuti. Međutim, kroz to sam mogla vidjeti cijelog pacijenta, i na taj mu način pomoći. Oni ne žele da to znate, oni ne žele vas znati”, pričala je McGarey, koju su također nekoliko puta tužili zbog njezinih metoda.

“Pacijenti trebaju shvatiti svoju pozadinu, svoje motivacije, svoju bolest. Svaka bolest dolazi iz određenog razloga, bio to stil života ili genetski. Izlaze podaci o tome što je iscjeljivanje zapravo i kako se može napraviti na toliko različitih razina, ali mogu zamisliti da prije 80 godina to nije bilo tako dobro primljeno, vjerojatno su neke od stvari koje sam radila predstavljale izazov tradicionalnoj medicini, slabo i danas prolazi alternativna medicina”, ispričala je.




Proživjeli traume u djetinjstvu pa upali u zamku: ‘U takvim obiteljima nema pravde’

‘Ne može svaki lijek djelovati jednako na sve ljude’

“Medicinske organizacije ne žele da znate kako vam određena glazba, pokreti, hrana te vježbanje mogu pomoći da se osjećate bolje, zdravije i da se izliječite. Lijekovi su od nas napravili strojeve, samo dobivamo dijagnoze i šopamo se različitim lijekovima. Gledajte, oni nama mogu pomoći, ali svaki čovjek je posebna jedinka”, nastavila je.

“Ne može svaki lijek djelovati jednako na sve ljude, liječnik treba upoznati bolje čovjeka i njegove navike da bi mu mogao pomoći. Danas su pacijenti kao na traci, današnji liječnici ne žele pomoći ljudima, već odraditi svoj posao. Morate slušati pacijenta, iako vas pacijent ne sluša, pokušajte doprijeti do njega”, savjetovala je ova mudra liječnica svojim kolegama, ali i upozorila ljude na današnju praksu u medicini.

“Trebamo se voljeti i poštivati, ljubav treba teći ili će umrijeti. Ljubav je jedina stvar koja zapravo vrijedi, svi mi bi htjeli biti voljeni. Poanta cijelog liječenja je u ljubavi i životu, ne ide jedno bez drugoga. Susreli smo se s mnogim nedaćama i uvijek smo izašli jači nego što smo ušli u bitku, samo dozvolite biti ranjivi i tijelo će slijediti ka iscjeljenju”, poručila je ova mudra liječnica te istaknula: “Dobro proživljen život znači iskoristiti svaku priliku koju ste mogli imati. Dobro proživljen život za mene znači da si učinio ono što si htio bez obzira na to što su drugi govorili. Živjeli ste život kakav ste željeli živjeti i sretni ste u svim aspektima svog života. Vi birate”

Autor:Ivana Devčić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.