Foto: Pexels/Ilustracija

Jesu li žene muškarcima privlačnije nakon poroda, Hrvati iskreno: ‘Do smrti ću žaliti’

Autor: T.Š.

Porod je jedan od najčudesnijih i najemotivnijih trenutaka u životu, događaj kojem mnogi partneri rado prisustvuju kako bi pružili podršku svojim voljenima. Sve više žena traži da njihovi partneri budu uz njih tijekom ovog važnog trenutka, kako bi zajedno dijelili radost rođenja novog života, ali i kako bi im bili podrška.

Međutim, ideja prisustva na porodu nije svima jednako privlačna. Postoji niz razloga zbog kojih neki muškarci oklijevaju sudjelovati u porodu. Od straha i nelagode, do zabrinutosti zbog mogućeg gubitka privlačnosti prema partnerici, iskustva muškaraca koji su prisustvovali porodu mogu biti vrlo različita.

Na popularnoj društvenoj mreži Reddit nedavno je pokrenuta rasprava na ovu temu, a Hrvati su iskreno otkrili jesu li im njihove supruge nakon što su prisustvovali porodu manje privlačne. Neki odgovori, doslovno su rasplakali žene koje su pratile ovu raspravu.

Foto: Tonci Plazibat / CROPIX

“Bio sam, čisto jer me žena zamolila”

Prijateljica mi uskoro treba rodit i misli da ju muž neće više vidjet kao se*y nakon što gleda porod. Muškarci koji ste to doživjeli, iskreno, je li se što promijenilo? Čisto u se**ualnom smislu pričamo“, glasi pitanje na Redditu kojim je započeta rasprava.

“Bio sam, čisto jer me žena zamolila jer je poznato da je osoblje strašno bezobrazno prema rodiljama na porodu. I stvarno, pošto sam bio tamo, bilo je sve u redu. Da sam baš mogao birati, ne bih uživo želio vidjeti posteljicu, krv, sluz, neidentificirane komadiće tkiva i ženu u polumrtvom stanju od umora. Ali kad te klinjo prvi put pogleda sa još onako alienski izduženom lubanjom koja je sva mekana jer je upravo prošla kroz kanal i kad vidiš da je s njima sve u redu….neprocjenjivo!! Do tada sam ju gledao kao ženu, a od tada kao majku. Ako nekom jazavcu to smeta, onda nije ni trebao radit djecu jer mu nisu dozreli klikeri u glavi”, opisao je jedan reditovac svoje iskustvo.

“Ja sam sam birao prisustvovati, još sam pomagao sestrama, ponudile su mi i posao ako se ikada odlučim za promjenu karijere. I da, nije se ništa promijenilo, vjerojatno nas je i dodatno zbližilo”, opisao je svoje iskustvo jedan muškarac, na što mu je jedna žena poručila: “Bez šale, suzu sam pustila”.

Ilustracija, Foto: Pexels/Vera Arsic

“Žena je hormonalno raskopana, pa se pitaš…”

“Bio sam, svojim odabirom, na oba poroda. Ne bih to mijenjao ni za što, niti mi je partnerica išta manje seksualno privlačna, ako je to pitanje”,  “Promjene će se dogoditi, ali ne radi iskustva poroda, nego jer ćete se naći u sasvim novim ulogama, gdje se vaša svakodnevica prebacuje 100% s vas u 100% na bebu. Bit ćete neispavani, gladni, frustrirani, nerijetko zabrinuti i redovito jako kratkog fitilja. Žena je usto hormonalno raskopana, a ti si isti kao inače, pa se pitaš kamo je nestala ona stara osoba, s kojom si išao na putovanja, vozio bicikl, pio pivu i bolio vas je ku*ac. To su stvarni izazovi. Onaj tko se brine hoće li mu se dizati na ženu nakon poroda, njemu mogu samo reći – sretno s pravim problemima”, “Volim ju duplo više nego prije poroda”, nizala su se iskustva i nastavila.




“Imam četvero djece i samo sam bio prisutan na porodu od zadnjeg, i mogu samo napisati da ću do smrti žaliti kaj nisam bio tamo i za prvih troje da ženi budem kolika-tolika podrška…mada baš i pomoći nema nego je sve na ženi…ok, ak’ se ne broji to da mi je skoro zgnječila ruku kad je porađala.. a u smislu privlačnosti je samo dobila još koji postotak više jer iskreno mislim da bi veliki postotak muških crkao da treba preživjeti porod..pa ja jedva preživio, a samo sam bio pored nje”, “Bio sam, najsretniji trenutak u životu. Žena nije htjela da gledam dolje da mi se ne bi zgadilo. Nisam je poslušao, nije mi se zgadilo”, još su neka od iskustava.

U raspravi, većina muškaraca je napisala kako se ništa po pitanju privlačnosti nije promijenilo, dapače, mnogima su žene postale još privlačnije. Stoga, ako ste do sada imali nedoumice o ovoj temi, vjerujemo kako su vam iskustva drugih pomogla da donesete za sebe najbolju odluku.




Autor:T.Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.