Foto: Tomislav Kristo / CROPIX

Lepa Brena proživljavala pakao zbog dijagnoze: ‘Bila sam u šoku, nepokretna’

Autor: I.D.

Pjevačica Lepa Brena iako izgleda fantastično i u zavidnoj je fizičkoj formi, već duže vrijeme se bori s trombozom, Brena je jednom prilikom progovorila na ovu temu. Od kada se suočila s dijagnozom, pažljivo vodi računa o sebi, zdravo se hrani i redovno trenira.

“Odavno sam naučila da probleme treba rješavati hladne glave. Nisam paničar. Kada sam se s trombozom susrela prvi put, sve sam proučila i bila sam redovan pacijent. Navikla sam tako živjeti, znam što ne smijem piti i jesti, kao i kako moj život se treba odvijati po zdravstvenim pravilima”, pričala je Brena za srpske medije.

“Naučila sam živjeti po pravilima i da budem sretna… Cijepila sam se jer je to apsolutna kategorija zaštite i bez nje nema putovanja niti komunikacije. Svijet živi i funkcionira po pravilima i mi se moramo uklopiti u njih”, rekla je za Story jednom prilikom Brena.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Lepa Brena (@lepabrenaa)




‘Ležala sam praktički 12 dana’

Inače, s teškom dijagnozom pjevačica se suočila prije 12 godina kada je operirana. Da nešto nije ju redu sa zdravljem, pjevačica je primijetila na koncertu kada joj je ruka odjednom postala ljubičasto – plava. “Nije mi palo na pamet da bi trebalo prekinuti koncert, prebacila sam mikrofon u lijevu ruku, a desnu podigla gore i ona je dobila normalnu boju”, objasnila je Brena.

“Čim sam se vratila u Beograd otišla sam na pregled krvi gdje su mi analizirali totalno začepljenje vene. Bila sam na terapiji, ležala sam praktički nepokretna 12 dana, s rukom koja je stajala u jednom položaju, tu su me hranili, pojili, to mi je bilo prvih 12 dana nekakvog odmora gdje su, zahvaljujući zaista velikom timu stručnjaka uspjeli sanirati vene”, otkrila je.

Vedrana Rudan o omraženoj Hrvatici: ‘Nije mnogo odmakla od trgovkinje turskim gaćama’




“Bio je to bio prvi moj susret s trombofilijom. Bila sam u šoku”, dodala je pjevačica i otada je usporila tempo i promijenila način prehrane. Jede isključivo ribu, ali bez svinjetine i janjetine, voće, povrće i sve to bez kruha. Jedino što sebi nije uskratila su čaša ili dvije vina, uz to redovno vježba.

Autor:I.D.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.