Foto: Igor Kralj, Josip Regović/PIXSELL

LEGENDA O ZABRANJENIM JAGLACIMA: Otkrivena bizarna priča o Gabrijeli Žalac i kiti cvijeća koju je zamalo dobila

Autor: Š. P.

Ministar obrane Mario Banožić navodno je jednom prilikom spriječen da svojoj prijateljici Gabrijeli Žalac pokloni kitu svježe ubranog cvijeća.

U priči o potezima ministra obrane Marija Banožića nazvanoj “Kako je Banožić dobio nadimak Jaglac i hoće li USKOK istražiti njegove poruke Josipi Rimac o uhljebljivanju HDZ-ovaca” tjednik Nacional iznio je i nekoliko tvrdnji o njegovu odnosu s bivšom ministricom Gabrijelom Žalac, s kojom je navodno prijatelj još iz školskih klupa.

Prema pisanju Nacionala, “Banožić je Gabrijeli Žalac htio pokloniti kiticu jaglaca nabranih u šumi, ali njezin suprug to nije dobro primio pa mu je rekao da te jaglace nosi svojoj supruzi. Jer bi ih mogao pojesti”.

Tako je Banožić, piše tjednik, dobio nadimak Jaglac, a Gabrijela Žalac ostala je, zbog opreza svog supruga, zakinuta za lijepi i mirisni poklon.

Prema nekim tumačenjima, jaglac je omiljeni cvijet mladih, simbol bezbrižnosti i prve ljubavi. Osim što je poznat kao vjesnik proljeća, zapravo je i ljekovit, što je poznato još od 15. stoljeća. Koristi se kao blagi sedativ te sredstvo protiv gihta, reume i umora, a njegov sirup je odličan za iskašljavanje.

Pročitaj i ovo! MODNE ESKAPADE GABRIJELE ŽALAC: Donosimo nezaboravne odjevne kombinacije bivše ministrice!

Foto: Pixsell




Autor:Š. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.