Ledeno Doba 4: Zemlja se trese (2012.) – zabava za sve generacije

Autor: Zoran Stupar

Tko se može ne nasmijati mamutu koji spava na drvetu jer je odgojen kao oposum, oposumima koji za sebe kažu da su sretni zato jer su vrlo, vrlo glupi ili uskrsnom zecu koji je zamislio da je pirat? Ukoliko imate priliku, pogledajte ovaj crtani film.

Naslov filma:

Ice Age 4: Continental drift (2012) – Crtani film / avantura / komedija

Budžet:

95 milijuna dolara

Redatelji i scenaristi:

Steve Martino zasad u svom redateljskom opusu od nešto poznatijih filmova ima samo solidan crtani film Horton. On se u četvrtom dijelu ove sjajne crtane sage pridružio Mikeu Thurmeieru, redatelju Ledenog Doba 3, s kojim je surađivao na Hortonu. Srećom po fanove, na četvrtom je dijelu kao scenarist ponovo radio Michael Berg, koji je ‘propustio’ samo drugi nastavak. Mlađahnom scenaristu Jasonu Fuchsu ovo je bio prvi put da radi na jednom od nastavaka Ledenog doba.

Kratak sadržaj:




Mala opsesivna vjeverica u potrazi za svojim žirom ponovo izazove svjetska previranja; nakon što ne uspije uhvatiti žir, kontinenti se počinju pomicati. Mamut Manny biva odvojen od svoje žene i kćeri te zajedno sa smušenim ljenjivcem Sidom, njegovom bakom i sabljastozubim tigrom Diegom kreće u novu avanturu. Na putu će susresti pirate koji će im htjeti pomrsiti planove…

Komentar:

Nakon pogledanog četvrtog dijela Ledenog doba dojam je da ovaj serijal ne može podbaciti. Rijetkost je da svi dijelovi filmskog serijala budu kvalitetni; možemo ustvrditi kako je to ovdje slučaj. Ovo je film za sve generacije; djeca će u njemu zasigurno uživati, a odrasli se nasmijati simpatičnim personificiranim životinjama, njihovim zgodama i ‘forama’ koje ‘valjaju’. Teško je reći da je ovaj dio kvalitetan kao prvi, koji je svojedobno postavio novu granicu kvalitete za crtane filmove. No, vidljiv je trud uložen u njega. Humor nije isprazan, dosta je akcije, a naratori su odlično odradili svoj dio. Tko se može ne nasmijati mamutu koji spava na drvetu jer je odgojen kao oposum, oposumima koji za sebe kažu da su sretni zato jer su vrlo, vrlo glupi ili uskrsnom zecu koji je zamislio da je pirat? Ukoliko imate priliku, pogledajte ovaj crtani film. Čeka vas sat i pol dobre zabave.




Autor:Zoran Stupar
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.