Foto: Livio Andrijic / CROPIX

Lasagna posjetio dječju bolnicu kojoj je donirao novac od Plenkovićeve nagrade

Autor: G.B.

Baby Lasagna posjetio je u srijedu Kliniku za dječje bolesti Zagreb čijem je Zavodu za pedijatrijsku onkologiju i hematologiju s dnevnom bolnicom “Mladen Ćepulić” donirao jedan dio novčane nagrade od 50.000 eura koju mu je vlada RH dodijelila za uspjeh na Eurosongu.

Donirana sredstva namijenjena su opremanju Odjela za protočnu citometriju, priopćeno je danas iz KDB-a Zagreb. Odjel koristi visokodiferentne pretrage uzoraka kojima prati brojne hematološke i imunološke bolesti dječje dobi, a koje su važne i kritične za odabir optimalne terapije i adekvatnu skrb malih pacijenata iz područja cijele Hrvatske.

Ravnatelj Klinike za dječje bolesti Zagreb Goran Roić prilikom posjeta se još jednom zahvalio na donaciji mladom glazbeniku iz Umaga te istaknuo kako su mali pacijenti veliki fanovi Baby Lasagne.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Baby Lasagna (@the_baby_lasagna_)




Velika EU/UK turneja

Podsjetimo, Purišić je danas najavio i veliku EU/UK turneju. Producirana od strane Live Nation, najveće svjetske promoterske kuće, turneja će Baby Lasagnu odvesti u 16 država i na 21 koncert kroz period od 6 tjedana.

Turneja uključuje neke od legendarnih klubova kontinenta i otoka, poput Melkwega u Amsterdamu, Islington Academyja u Londonu ili Razzmatazza u Barceloni. Ovi nastupii nastavak su izuzetno uspješnog koncertnog niza za Baby Lasagnu, pa su tako prvi koncerti u Poljskoj ovoga rujna rasprodani 4 mjeseca uoči, a onaj bečki preseljen je zbog velikog interesa iz kluba Szene u tri puta veći kapacitet bečkog Gasometra.

Huljić ponovno dokazao zašto ima najbolji nos za mlade nade: Povijest se s Lasagnom ponovila




Paralelno s koncertnim aktivnostima Baby Lasagna je najavio i novi single i video spot, čiji se izlazak očekuje krajem mjeseca. Nastavak je to velikog globalnog hit “Rim Tim Tagi Dim”, pjesme s uvjerljivo najviše glasova publike na ovogodišnjem Eurosongu, koja trenutno broji više od 36 milijuna streamova na platformi Spotify.

Novi niz inozemnih svirki Baby Lasagna objaviti će u sljedećih tjedan dana, a domaći fanovi imati će ga priliku vidjeti nekoliko puta ovoga ljeta, s velikom kulminacijom na tri rasprodana stadionska koncerta na zagrebačkoj Šalati u rujnu.

Foto: Ivana Grgic / CROPIX

Autor:G.B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.