Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL, YouTube

LANA JE IMALA SAMO 40 DANA… Dikan je nakon tragične smrti Ene Begović postao samohrani otac: ‘Otići s ovog svijeta, propiti se ili nastaviti sa životom?’

Autor: Š. P.

Jedna od najšokantnijih prometnih nesreća, u kojoj je život izgubila glumačka diva Ena Begović, dogodila se na današnji dan 2000. godine. Mnogi se sjećaju gdje su bili i što su radili u trenutku kad je medijskim prostorom čitave bivše Jugoslavije odzvonila vijest da je popularna Ena podlegla ozljedama zadobivenim u automobilskoj nesreći na Braču.

Više o bizarnostima vezanim za strašnu tragediju pročitajte ovdje… NJEZINA POSLJEDNJA IZJAVA IZAZIVA TRNCE: Ena Begović se oduvijek bojala prometa, je li predvidjela tragediju u zadnjem intervjuu?

U automobilu marke Grand Cherokee osim Ene bili su njezin tadašnji suprug Josip Radeljak, njegov sin Leo Radeljak (koji je upravljao vozilom), njezina Tereza Begović te malena Lana Radeljak, rođena 40 dana prije strašne tragedije. Dijete je zadobilo ozljede glave, a Ena je gliserom prebačena u splitsku bolnicu, u kojoj su ustanovili smrt.

Ena Begović i Josip Radeljak vjenčali su se u lipnju 2000. godine, a svoju su vezu dugo krili od javnosti. Radeljaku je to bio drugi brak – s popularnom glumicom Desankom Bebom Lončar dobio je sina Lea.

Njegov se život promijenio preko noći – postao je samohrani otac, još u šoku od tragedije u kojoj je izgubio suprugu.

“Ni najgorem neprijatelju ne želim da proživi tugu i strah koji sam osjećao kada sam se jutro nakon tragične pogibije svoje supruge našao posve sam, s tek rođenom djevojčicom u rukama!”, rekao je Radeljak Jutarnjem listu nakon strašne tragedije na Braču.

Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL

“U trenutku kada uopće uspijete preživjeti životnu tragediju, pogibiju voljene Ene, prisiljeni ste odabrati samo jednu od tri mogućnosti: otići s ovog svijeta, propiti se ili nastaviti sa životom, ‘liječeći’ se svim mogućim sredstvima, pa tako i provizornim ‘ljekovitim’ vezama i brakovima, u svakom slučaju aktivnim životom kao da se ništa nije dogodilo, po principu “da zaboraviš – da ne poludiš. Jer Ena je za mene ipak bila samo jedna, ostala je zauvijek Ena i samo Ena”, rekao je svojedobno Radeljak, očito se referirajući na brak s Vlatkom Pokos koji je, sjećamo se, neslavno završio.




Više o zanimljivostima iz Enine biografije pročitajte ovdje… ODBILA JE ZLATNU ARENU I IZAZVALA SKANDAL: ‘Ludi pothvat’ Ene Begović iz 1988. i danas se smatra herojskim činom!

Enina 21-godišnja kći Lana danas živi podalje od medija, studira menadžment na sveučilištu Bocconi u Milanu, a mnoge izgledom neodoljivo podsjeća na majku.

Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL




Autor:Š. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.