Foto: Beta film

Tajne, tragedije i skandali carice Sisi: Imala je tetovažu i konzumirala svašta

Autor: T.Š.

Serija o carici Sisi, koja se trenutno prikazuje na HRT-u, privukla je veliku pažnju gledatelja, ali i iznova potaknula interes javnosti za likom i djelom slavne austrijske carice Elizabete Amalije Eugenije od čije je smrti prošlo 126 godina. Njen život i danas mnoge intrigira i šokira.

Carica Sisi se udala za svog bratića Franju Josipa koji se u nju zaljubio na prvi pogled. Naime, Sisina majka Ludovika je bila sestra Franjine majke nadvojvotkinje Sofije. Prezirala je pravila i redovito ih kršila, a život su joj obilježile tragedije.

Njena prva kći Sophie Friederika umrla je u dobi od dvije godine, a  s 21 godinom bila je majka troje djece, a onda je uslijedio nova tragedija koja ju je dotukla. Njen jedini sin, prijestolonasljednik Rudolf, pronađen je mrtav sa svojom ljubavnicom Mary Vetserom, s kojom je navodno sklopio samoubilački pakt.

Foto: Beta film

Neukrotiva Sisi

Nakon toga Sisi je počela putovati, a brak s Franjom ostao je tek na papiru. U biografiji austrijske carice, piše Večernji, navodi se kako je uzimala kokain i heroin, što je u to vrijeme ipak bilo uobičajeno, a narkotike su joj propisivali liječnici.

Bila je opsjednuta svojom težinom i pridržavala se svog posebnog sportskog programa, a patila je i od teške depresije te je imala poremećaj u prehrani. Bila je izvrsna jahačica i obožavala je more. Čak je imala i tetovažu sidra na ramenu.

Zvijezde serije o Sisi uživala snimati u Hrvatskoj: Iznenadit će se vas izgled Franje iz stvarnog života




Preminula je 1898. godine na obalama Ženevskog jezera. Atentator, talijanski anarhist Luigi Lucheni, zabio joj je naoštrenu turpiju u srce. Sisi je mislila da ju je čovjek samo prevrnuo, pa se uspravila, ispričala prolaznicima zbog svoje nesreće i požurila sa svojom sobaricom do broda, gdje je shvatila što se događa, no pomoći više nije bilo te je podlegla ozljedama.




Autor:T.Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.