Vrijeme je za slatki pohani kruh: Iskoristite staru namirnicu na pravi način

Autor: T.Š.

Slatki pohani kruh je savršen način da iskoristite stari kruh i pretvorite ga u ukusnu poslasticu. Kruh umočen u smjesu jaja, mlijeka, šećera, cimeta, vanilije i limunove korice, zatim pečen na maslacu i posut šećerom u prahu i cimetom, iznenadit će vaše nepce. Isprobajte sa ili bez cimeta, koristeći omiljene arome i začine.

Sastojci:

6-8 šnita starog kruha
2-3 jaja
250 ml mlijeka
1 žlica smeđeg šećera
½ žličice cimeta
1 žličica ekstrakta vanilije
ribana limunova korica
prstohvat soli
75 g maslaca
Za posipanje:
šećer u prahu
cimet

Priprema:

U zdjeli pjenjačom dobro umutite jaja, dodajte sol, šećer, cimet, vaniliju i limunovu koricu pa kratko umutite. Dodajte mlijeko i sve dobro izmiješajte. U smjesu umočite šnite kruha pa pecite u zagrijanoj tavi s otopljenim maslacem na srednjoj vatri 2-3 minute. Pečeni kruh odložite na papirnati ubrus kako bi se upio višak masnoće pa pospite šećerom u prahu i po želji dodajte malo cimeta.




Autor:T.Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.