Starinske šnenokle: Oblačići bjelanjka u laganoj kremi s mirisom vanilije

Autor: T.Š.

Isprobajte starinski recept za pravi okus domaćih šnekoklih i evocirajte najljepše uspomene uz dobro poznat okus ukusne kreme s mirisom vanilije i laganim snijegom od bjelanjaka.

Sastojci:

1 l mlijeka
4 jaja
6 žlica šećera
2 vrećice vanilin šećera
2 žlice brašna

Priprema:

Odvojite žumanjke od bjelanjaka. Mlijeko ulijte u lonac i zagrijte na srednje jakoj vatri. Dok se mlijeko grije, čvrsto umutite bjelanjak. Kada se mlijeko počne jače zagrijavati, smanjite vatru na najmanje i u mlijeko žlicom ubacujte žličnjake od bjelanjaka. Kad počnu bujati, okrenite ih na drugu stranu. Gotove žličnjake izvadite iz mlijeka i dobro ocijedite. Ostatak mlijeka maknite s vatre. Žumanjke izmiksajte sa šećerom i vanilin šećerom dok ne dobijete pjenastu smjesu. Dodajte dvije žlice brašna, lagano umiješajte pa izmiksajte. Ulijte otprilike 2 dl toplog mlijeka i promiješajte da se smjesa sjedini. Mlijeko vratite na vatru te uz neprestano miješanje ulijte umućene žumanjke. Nastavite miješati dok ne dobijete željenu gustoću. Kremu prelijte preko žličnjaka od bjelanjaka.




Autor:T.Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.