![](https://www.dnevno.hr/wp-content/uploads/2024/06/28_06_2024-kuharica-1320x8804-1.jpg)
Brza i hranjiva grčka salata s piletinom: Savršen obrok za vruće i užurbane dane
Isprobajte starinski recept za pravi okus domaćih šnekoklih i evocirajte najljepše uspomene uz dobro poznat okus ukusne kreme s mirisom vanilije i laganim snijegom od bjelanjaka.
Sastojci:
1 l mlijeka
4 jaja
6 žlica šećera
2 vrećice vanilin šećera
2 žlice brašna
Priprema:
Odvojite žumanjke od bjelanjaka. Mlijeko ulijte u lonac i zagrijte na srednje jakoj vatri. Dok se mlijeko grije, čvrsto umutite bjelanjak. Kada se mlijeko počne jače zagrijavati, smanjite vatru na najmanje i u mlijeko žlicom ubacujte žličnjake od bjelanjaka. Kad počnu bujati, okrenite ih na drugu stranu. Gotove žličnjake izvadite iz mlijeka i dobro ocijedite. Ostatak mlijeka maknite s vatre. Žumanjke izmiksajte sa šećerom i vanilin šećerom dok ne dobijete pjenastu smjesu. Dodajte dvije žlice brašna, lagano umiješajte pa izmiksajte. Ulijte otprilike 2 dl toplog mlijeka i promiješajte da se smjesa sjedini. Mlijeko vratite na vatru te uz neprestano miješanje ulijte umućene žumanjke. Nastavite miješati dok ne dobijete željenu gustoću. Kremu prelijte preko žličnjaka od bjelanjaka.
Brza i hranjiva grčka salata s piletinom: Savršen obrok za vruće i užurbane dane
Pavlova torta: Savršeno lagan desert za svaku prigodu, pripremaju je i početnici
Starinske šnenokle: Oblačići bjelanjka u laganoj kremi s mirisom vanilije
Pripremite domaće trgance s vrhnjem: Miris bakine kuhinje budi najljepše uspomene