FOTO: 7dnevno

Sparni dani idealni su lagane obroke: U nekoliko koraka pripremite salatu od kvinoje

Autor: G.B.

Vreli dani koji su pred nama savršeni su za laganija jela, koja ne zahtijevaju više sati mukotrpne pripreme, kuhanja i prženja. Baš je takva salata čiji vam recept donosimo u nastavku.

Sastojci:

1 šalica kvinoje
2,5 šalice vode
sol
2 žlice jabučnog octa
4 žlice domaćeg maslinova ulja
3 režnja bijelog luka
200 g dimljenog sira
350 g kukuruza
5,6 cherry rajčica
1 srednji krastavac
peršin

Priprema:

Prije pripreme kvinoju treba potopiti u vodu i zagrijati na laganoj vatri dok ne proključa, nakon toga začiniti solju. Ostaviti da kuha 15-ak minuta na najmanjem plamenu, kvinoja mora upiti vodu. U to dodajte dimljeni sir narezan na manje kockice, a potom rajčicu, kukuruz i krastavce, salatu prelijte umakom od maslinova ulja, octa i češnjaka koje je prije toga potrebno izmiksati. Po želji dodajte sol, ukrasite peršinom te prije konzumacije prohladite.




Autor:G.B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.