Starinske šnenokle: Oblačići bjelanjka u laganoj kremi s mirisom vanilije
Sparni dani idealni su lagane obroke: U nekoliko koraka pripremite salatu od kvinoje
Vreli dani koji su pred nama savršeni su za laganija jela, koja ne zahtijevaju više sati mukotrpne pripreme, kuhanja i prženja. Baš je takva salata čiji vam recept donosimo u nastavku.
Sastojci:
1 šalica kvinoje
2,5 šalice vode
sol
2 žlice jabučnog octa
4 žlice domaćeg maslinova ulja
3 režnja bijelog luka
200 g dimljenog sira
350 g kukuruza
5,6 cherry rajčica
1 srednji krastavac
peršin
Priprema:
Prije pripreme kvinoju treba potopiti u vodu i zagrijati na laganoj vatri dok ne proključa, nakon toga začiniti solju. Ostaviti da kuha 15-ak minuta na najmanjem plamenu, kvinoja mora upiti vodu. U to dodajte dimljeni sir narezan na manje kockice, a potom rajčicu, kukuruz i krastavce, salatu prelijte umakom od maslinova ulja, octa i češnjaka koje je prije toga potrebno izmiksati. Po želji dodajte sol, ukrasite peršinom te prije konzumacije prohladite.
ZADNJE VIJESTI
Pripremite domaće trgance s vrhnjem: Miris bakine kuhinje budi najljepše uspomene
Ove zapečene palačinke su toliko ukusne da ćete ih poželjeti svaki dan
Vrijeme je za bijele bubrege: Kažu da je to poslastica za odvažne, evo zašto