![](https://www.dnevno.hr/wp-content/uploads/2024/06/31_5_2024-kuharica-1320x8806-1.jpg)
Starinske šnenokle: Oblačići bjelanjka u laganoj kremi s mirisom vanilije
Za lagani, ali konkretni nedjeljni međuobrok trebat će vam nešto volje, pet sastojaka i dvadesetak minuta u kuhinji.
Sastojci:
500 g lisnatog tijesta
500 g špinata
250 g svježeg sira
sol i papar
1 jaje
Priprema:
Lisnato tijesto razvaljajte u pravilan pravokutnik. Blanširajte špinat, ocijedite ga i posolite. Pomiješajte sa sirom, jajetom, dodajte sol i papar. Razmažite nadjev po tijestu i zarolajte u štrucu. Ako želite, premažite jajetom i pospite sezamom ili makom. Narežite na jednake dijelove i zapecite u pećnici 20-ak minuta na 180 stupnjeva.
Starinske šnenokle: Oblačići bjelanjka u laganoj kremi s mirisom vanilije
Pripremite domaće trgance s vrhnjem: Miris bakine kuhinje budi najljepše uspomene
Ove zapečene palačinke su toliko ukusne da ćete ih poželjeti svaki dan
Vrijeme je za bijele bubrege: Kažu da je to poslastica za odvažne, evo zašto