Pripremite domaće trgance s vrhnjem: Miris bakine kuhinje budi najljepše uspomene

Autor: T.Š.

Spoj domaćeg tijesta, kremastog kiselog vrhnja i hrskave pancete u tren će vas vratiti u bakinu kuhinju i mirise djetinjstva. Pripremite si sjajne trgance s vrhnjem u tren oka!

Sastojci:

250 g glatkog brašna
130 ml mlake vode
¼ žličice soli
Umak:
1½ žličice svinjske masti
100 g kiselog vrhnja
papar po želji
panceta po želji

Priprema:

Zamijesite brašno, vodu i sol u tvrđe tijesto uz postupno dodavanje brašna dok tijesto ne bude željene tvrdoće. Ostavite 15 minuta da odstoji, a za to vrijeme u velikom loncu stavite kuhati vodu za trgance i posolite po želji. Nakon 15 minuta tijesto razvaljajte na 5 milimetara i narežite na trakice širine 3 centimetra koje ćete zatim trgati i stavljati u kipuću vodu. Pancetu narežite na komadiće i popržite na tavi. Nakon 10 minuta kuhanja trgance procijedite i stavite na tavu sa svinjskom mašću i uz stalno miješanje pržite ih minutu-dvije. Gotove trgance prelijte kiselim vrhnjem i pospite prženom pancetom.




Autor:T.Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.