![](https://www.dnevno.hr/wp-content/uploads/2024/06/koncert_tri_kralja7-091214.jpg)
Jasmin Stavros razvratan život promijenio zbog supruge: ‘Njeni me nisu htjeli za zeta’
Spoj domaćeg tijesta, kremastog kiselog vrhnja i hrskave pancete u tren će vas vratiti u bakinu kuhinju i mirise djetinjstva. Pripremite si sjajne trgance s vrhnjem u tren oka!
Sastojci:
250 g glatkog brašna
130 ml mlake vode
¼ žličice soli
Umak:
1½ žličice svinjske masti
100 g kiselog vrhnja
papar po želji
panceta po želji
Priprema:
Zamijesite brašno, vodu i sol u tvrđe tijesto uz postupno dodavanje brašna dok tijesto ne bude željene tvrdoće. Ostavite 15 minuta da odstoji, a za to vrijeme u velikom loncu stavite kuhati vodu za trgance i posolite po želji. Nakon 15 minuta tijesto razvaljajte na 5 milimetara i narežite na trakice širine 3 centimetra koje ćete zatim trgati i stavljati u kipuću vodu. Pancetu narežite na komadiće i popržite na tavi. Nakon 10 minuta kuhanja trgance procijedite i stavite na tavu sa svinjskom mašću i uz stalno miješanje pržite ih minutu-dvije. Gotove trgance prelijte kiselim vrhnjem i pospite prženom pancetom.
Jasmin Stavros razvratan život promijenio zbog supruge: ‘Njeni me nisu htjeli za zeta’
Makedonka pjevala u Magazinu, prije rata pričala: ‘Voljela bih dočekati taj dan u ovoj zemlji’
Vukov Colić ljubovala s nogometašem: ‘Djetetu su bili očevi od Mirka Fodora do Šime Vlajkija’
Bila je Massimova ljubav u bivšoj državi, doživjela pakao: ‘Zato su govorili da se drogiram’