Pohani repovi škampa: Idealna ljetna večera za dvoje

Autor: T.Š.

Pohani repovi škampa su savršeno jelo za laganu večeru uz čašu vina. Okus im je delikatno sladak, naglašen limunom i začinima. Naravno, ovo jelo vole i najmanji pa ih pripremite i za cijelu obitelji, samo povećajte količine.

Sastojci:

8 velikih repova škampa
1 jaje
50 g brašna
50 g krušnih mrvica
sol i papar po ukusu
1 limun (za posluživanje)
ulje za prženje

Priprema:

Repove račića osušite papirnatim ubrusom. U jednu zdjelicu stavite brašno. U drugoj zdjelici umutite jaje sa solju i paprom. U treću zdjelicu stavite krušne mrvice. Uvaljajte svaki rep račića najprije u brašno, zatim u jaje i na kraju u krušne mrvice. Zagrijte ulje u tavi na srednjoj vatri. Pržite repove račića u vrućem ulju dok ne postanu zlatnosmeđi i hrskavi, oko 2-3 minute sa svake strane. Izvadite ih iz ulja i stavite na papirnate ubruse da se ocijedi višak ulja. Poslužite pohane repove račića s kriškama limuna uz salatu od rukole i parmezana ili tartar.




Autor:T.Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.