![](https://www.dnevno.hr/wp-content/uploads/2024/06/28_06_2024-kuharica-1320x8804-1.jpg)
Brza i hranjiva grčka salata s piletinom: Savršen obrok za vruće i užurbane dane
Pavlova torta je lagani i prozračni desert, idealan za sve prigode. Izrađena je od hrskave beze kore, premazane svježim šlagom i ukrašena sočnim jagodama. Njena jednostavna priprema i savršen spoj okusa čine je omiljenim izborom, čak i za početnike.
Sastojci:
6 bjelanjaka
500 g jagoda
500 ml slatkog vrhnja
1 žlica gustina
1 žlica octa
300 g šećera
Priprema:
Odvojite bjelanjke od žumanjaka. Bjelanjke miješajte s polovicom šećera. Pomiješajte ocat i gustin i dodajte u bjelanjke. Miksajte bjelanjke do čvrstog snijega pa ostatak šećera lagano umiješajte špatulom. Smjesu oblikujte u krug na limu prekrivenom papirom za pečenje, a u sredini smjese napravite udubljenje. Pecite u zagrijanoj pećnici na 120 °C oko 90 minuta. Očistite i narežite jagode te izmiksajte slatko vrhnje u šlag. Ohlađenu tortu premažite šlagom
i ukrasite jagodama.
Brza i hranjiva grčka salata s piletinom: Savršen obrok za vruće i užurbane dane
Pavlova torta: Savršeno lagan desert za svaku prigodu, pripremaju je i početnici
Starinske šnenokle: Oblačići bjelanjka u laganoj kremi s mirisom vanilije
Pripremite domaće trgance s vrhnjem: Miris bakine kuhinje budi najljepše uspomene