Pavlova torta: Savršeno lagan desert za svaku prigodu, pripremaju je i početnici

Autor: T.Š.

Pavlova torta je lagani i prozračni desert, idealan za sve prigode. Izrađena je od hrskave beze kore, premazane svježim šlagom i ukrašena sočnim jagodama. Njena jednostavna priprema i savršen spoj okusa čine je omiljenim izborom, čak i za početnike.

Sastojci:

6 bjelanjaka
500 g jagoda
500 ml slatkog vrhnja
1 žlica gustina
1 žlica octa
300 g šećera

Priprema:

Odvojite bjelanjke od žumanjaka. Bjelanjke miješajte s polovicom šećera. Pomiješajte ocat i gustin i dodajte u bjelanjke. Miksajte bjelanjke do čvrstog snijega pa ostatak šećera lagano umiješajte špatulom. Smjesu oblikujte u krug na limu prekrivenom papirom za pečenje, a u sredini smjese napravite udubljenje. Pecite u zagrijanoj pećnici na 120 °C oko 90 minuta. Očistite i narežite jagode te izmiksajte slatko vrhnje u šlag. Ohlađenu tortu premažite šlagom
i ukrasite jagodama.




Autor:T.Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.