Ove zapečene palačinke su toliko ukusne da ćete ih poželjeti svaki dan

Autor: T.Š.

Zapečene palačinke s nadjevom od svježeg sira i limunove korice pružaju bogat, kremast i osvježavajući okus, dok preljev od kiselog vrhnja dodaje laganu kiselost i savršeno hrskavu zlatnosmeđu koricu. Svaki zalogaj je harmonija slatkoće i svježine, idealna poslastica za ljubitelje tradicionalnih deserata.

Sastojci:

Tijesto:
8 velikih žlica brašna
2 jaja
1 vanilin šećer
1 mala žličica ulja
prstohvat soli
2 dl mlijeka
0,5 l vode i mineralne (pola-pola)
Nadjev:
0,5 kg svježeg kravljeg sira
1 jaje
1 vanilin šećer
3 žlice šećera
naribana limunova korica
Preljev:
1 kiselo vrhnje
1 jaje
1 vanilin šećer

Priprema:

Napravite smjesu za palačinke od brašna, jaja, vanilin šećera, soli, ulja i mlijeka. Dobro izmiješajte mikserom te pomalo dodajte vodu dok ne dobijete smjesu bez grudica. Ispecite palačinke. Svježi sir pomiješajte s jajetom, vanilin šećerom, šećerom i naribanom koricom limuna, a kiselo vrhnje s vanilin šećerom i jajetom. Palačinke napunite smjesom sira i zarolajte. Poslažite ih u nauljenu vatrostalnu posudu za pečenje te preko njih prelijte preljev od kiselog vrhnja. Pecite u pećnici na 180 stupnjeva 20 minuta dok ne dobiju zlatnosmeđu boju.




Autor:T.Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.