![](https://www.dnevno.hr/wp-content/uploads/2024/07/12_07_2024-kuharica-1320x8804-1.jpg)
Pileća krilca s hrpom povrća iz woka: Ovo bogatstvo okusa ne želite propustiti
Hladna salata s tikvicama osvježavajuće je jelo koje kombinira hrskavost svježeg povrća s bogatim okusom fete i aromatičnim dresingom od maslinova ulja i limunova soka. Mirisne tikvice, paprike, cherry rajčice i krastavac stvaraju savršenu ljetnu salatu idealnu za lagani obrok ili prilog uz brze i sočne pljeskavice.
Sastojci:
2 velike tikvice
1 crvena paprika
1 žuta paprika
1 mali crveni luk
200 g cherry rajčica
1 svježi krastavac
100 g sira fete
2 žlice sjemenki suncokreta ili bundeve
3 žlice maslinova ulja
1 žlica limunova soka
sol i papar
svježi peršin ili bosiljak
Priprema:
Tikvice operite i narežite na tanke ploške ili trakice. Posolite ih i ostavite 10 minuta da puste vodu. Zatim ih lagano isperite i ocijedite. Crvenu i žutu papriku narežite na tanke trakice. Crveni luk narežite na tanke ploške. Cherry rajčice prepolovite. Krastavac narežite na tanke ploške. U velikoj zdjeli pomiješajte tikvice, papriku, luk, rajčice i krastavac. Dodajte fetu narezanu na kockice ili izmrvljenu. Pospite sjemenkama suncokreta ili bundeve. U maloj zdjelici pomiješajte maslinovo ulje, sok od limuna, sol i papar. Prelijte preko salate i lagano promiješajte. Pospite svježim peršinom ili bosiljkom prije posluživanja.
Pileća krilca s hrpom povrća iz woka: Ovo bogatstvo okusa ne želite propustiti
Špiček, u čijoj se hrani ‘davila’ Angelina Jolie, ima trik koji spašava povrće: Ovako neće pocrniti
Sladoledna torta s lješnjacima za kraj tjedna: Brzo osvježenje koje obara s nogu
Savršen desert bez pečenja: Čokoladni ravioli s neodoljivim punjenjem obaraju s nogu