Hladna salata s tikvicama: Sjajan spoj svježeg hrskavog voća, fete i aromatičnog dresinga

Autor: T.Š.

Hladna salata s tikvicama osvježavajuće je jelo koje kombinira hrskavost svježeg povrća s bogatim okusom fete i aromatičnim dresingom od maslinova ulja i limunova soka. Mirisne tikvice, paprike, cherry rajčice i krastavac stvaraju savršenu ljetnu salatu idealnu za lagani obrok ili prilog uz brze i sočne pljeskavice.

Sastojci:

2 velike tikvice
1 crvena paprika
1 žuta paprika
1 mali crveni luk
200 g cherry rajčica
1 svježi krastavac
100 g sira fete
2 žlice sjemenki suncokreta ili bundeve
3 žlice maslinova ulja
1 žlica limunova soka
sol i papar
svježi peršin ili bosiljak

Priprema:

Tikvice operite i narežite na tanke ploške ili trakice. Posolite ih i ostavite 10 minuta da puste vodu. Zatim ih lagano isperite i ocijedite. Crvenu i žutu papriku narežite na tanke trakice. Crveni luk narežite na tanke ploške. Cherry rajčice prepolovite. Krastavac narežite na tanke ploške. U velikoj zdjeli pomiješajte tikvice, papriku, luk, rajčice i krastavac. Dodajte fetu narezanu na kockice ili izmrvljenu. Pospite sjemenkama suncokreta ili bundeve. U maloj zdjelici pomiješajte maslinovo ulje, sok od limuna, sol i papar. Prelijte preko salate i lagano promiješajte. Pospite svježim peršinom ili bosiljkom prije posluživanja.




Autor:T.Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.