Screenshot

Konstrakta je ovim potezom oduševila: Pogledajte kako je obznanila bodove Hrvatskoj

Autor: M.P.

Švicarska je pobijedila na Euroviziji u švedskom gradu Malmou ispred favorizirane Hrvatske, čime je završeno ovogodišnje eurovizijsko natjecanje obilježeno brojnim kontroverzama. Uvijek se koplja lome oko glasova žirija, a i ove godine se pod povećalom promatralo kako su glasale države u našoj regiji i koliko su nam bodova dali.

Naši susjedi Slovenci dali su nam samo 6 bodova, Italija 8, a Srbija nas je nagradila s maksimalnih 12. Raspodjelu bodova u ime Srbije pročitala je Ana Đurić Konstrakta, koja je prošle godine i sama predstavljala Srbiju na Eurosongu.

Za ovu priliku pojavila se u elegantnoj bijeloj kombinaciji koja je zasjenila sve. Dok je objavila da je srpski žiri Hrvatskoj dao maksimalne bodove, mahala je bijelim tebletićem, koji je postao jedan od zaštitnih znakova našeg predstavnika. Podsjetimo, prije finala natjecanja, Konstrakta je izjavila da smatra da su šanse za pobjedu Hrvatske velike te da je Baby Lasagnji savjetovala da ostane svoj.

Foto: Screenshot/YouTube

Natjecanje obilježeno kontroverzama

Švicarski izvođač Nemo (24) pobijedio je na natjecanju s “The Code”, drum-and-bass pjesmom s elementima rocka, opere i rapa koje govori o Nemovom putu samootkrivanja kao nebinarne osobe.

Pobjedu su mu donijeli glasovi žirija zahvaljujući kojima je preskočio favorita publike, hrvatskog predstavnika Baby Lasagnu. Nemo je po glasovima televotinga bio tek peti.

Foto: Screenshot/YouTube

U finalu se natjecalo 25 zemalja zbog još jedne kontroverze, isključenja nizozemskog umjetnika Joosta Kleina zbog verbalnog okršaja sa službenom fotografkinjom. Ovogodišnje natjecanje privuklo je i veliku političku pozornost pozivima da se Izrael isključi zbog vojne kampanje u Gazi, izazvane Hamasovim smrtonosnim napadom 7. listopada u Izraelu.

Izraelska pjevačica Eden Golan završila je peta u natjecanju unatoč pozivima na bojkot. Tijekom njezine izvedbe u dvorani se čulo se zviždanje, ali i pljesak. Buka se djelomično čula u prijenosu koji su gledali deseci milijuna ljudi u Europi i diljem svijeta.




Baby Lasagna ispisao povijest: Hrvatska završila na visokom drugom mjestu




Autor:M.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.