Foto: Guliver Image (AP Photo/Martin Meissner)

Konačno otkriven razlog zbog kojeg su Nizozemca diskvalificirali s Eurosonga

Autor: G.B

Brojni su svjetski mediji već danima nagađali o razlogu zbog kojeg je nizozemski predstavnik Joost Klein diskvalificiran uoči samog finala Eurosonga.

Danas je i službeno završena istraga protiv glazbenika, a kako prenose nizozemski, a zatim i drugi europski i svjetski mediji, Klein je prijavljen zbog prijetnji koje je uputio djelatnici televizijske producentske ekipe. Švedski Aftonbladet piše da je Nizozemac priznao da je krenuo šakom na fotografkinju.

“Muškarac je osumnjičen za nezakonite prijetnje u Malmö Areni u četvrtak navečer. Osumnjičenik je saslušan, ali nije pritvoren. Tužiteljica koja je primila ovu nezakonitu prijetnju je zaposlenica Eurosonga”, rekao je Emil Andersson, voditelj odjela za istrage u Malmöu.

Foto: Guliver Image (AP Photo/Martin Meissner)

Džabe se ispričavao

Kako dalje prenosi Aftonbladet, Klein je tijekom ispitivanja priznao krivicu. Dodao je kako je zbog svih fotografa i snimatelja bio pod iznimnim pritiskom i stresom. No, s obzirom na to da ga nisu poslušali, naljutio se i podigao šaku te nasrnuo na fotografkinju. Ipak, nije ju udario.

Prema riječima svjedoka, Joost Klein se ispričavao i ponavljao: “Žao mi je, žao mi je”. Ipak, kako dalje prenose, nije bilo sasvim jasno je li ta isprika bila upućena i fotografkinji. Nakon incidenta, Nizozemac Klein je diskvalificiran s natjecanja.

Huljić ponovno dokazao zašto ima najbolji nos za mlade nade: Povijest se s Lasagnom ponovila




Inače, u petak se, zbog  njegova nedolaska na probu počelo nagađati da je došlo do sukoba između njega i izraelske delegacije zbog različitih stavova o ratu između Izraela i Hamasa. EBU se pak izjasnio kako njegova diskvalifikacija nema nikakve veze s njegovim stavom prema drugim izaslanstvima.




Autor:G.B
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.