Foto: Tom Dubravec / CROPIX

Kolinda najavila da će pratiti Eurosong, Hrvati je napali: ‘Žalosno, toliko o poštivanju’

Autor: I.D.

Bivša predsjednica Kolinda Grabar Kitarović na društvenim mrežama napisala je objavu u kojoj na engleskom jeziku govori pratiteljima da će pratiti Baby Lasganu na Eurosongu. Njena objava na engleskom jeziku mnoge je razljutila. “Izuzetno sam uzbuđena što ću prvi put nakon dugo vremena pratiti natjecanje za pjesmu Eurovizije!”, započela je svoju najnoviju objavu na Facebooku bivša predsjednica.

“Hrvatsku predstavlja Marko Purišić, poznatiji kao Baby Lasagna, a na pozornicu će izaći s pjesmom ‘Rim Tim Tagi Dim‘. Fantastično je vidjeti tako ljubaznog, skromnog i prizemljenog mladog umjetnika kako ponosno prihvaća svoje podrijetlo i nasljeđe. Njegova glazba govori svima nama, opisuje životne dileme i osjećaje koji odjekuju u širokim krugovima, a pritom nisu uvredljivi ni za koga”, napisala je Kolinda i objavila fotografiju mladog glazbenika.

“Stanimo iza njega i podržimo ga! Naprijed, Marko! Naprijed, Hrvatska!”, dodala je. Cijeli status napisan je na engleskom jeziku, a to je nešto što su joj neki pratitelji zamjerili u komentarima. “Žalosno, da se bivša predsjednica Hrvatske obraća hrvatskom narodu umjesto hrvatskim, stranim jezikom. Toliko o voljenju i poštivanju svog jezika”, glasio je komentar, a odmah su se javili i drugi koji su stali u obranu Kolinde Grabar-Kitarović.

‘Ako niste shvatili, lobira za Hrvatsku’

“Nije se obratila hrvatskom narodu… Ako niste shvatili, lobira za Hrvatsku”, glasio je odgovor. “Zaboravila je svoj jezik jer je predugo bila u Americi”, nadovezala se još jedna pratiteljica. Podsjetimo, Baby Lasagna trenutno je prvi na eurovizijskim kladionicama te je nakon dugo vremena ponovno pretekao Švicarca Nema.

Baby Lasagna je ponovno prvi na eurovizijskim kladionicama. Hrvatski predstavnik je tako postao glavni favorit za pobjedu na Eurosongu. Hrvatska je maloprije prestigla Švicarsku koja je posljednjih tjedana držala prvo mjesto i tako s 22% postala najveći favorit. Švicarci su pali na 21% šansi.

Gosti otkrili kako su se proveli u Hrginoj konobi: ‘Kraj večeri uništio je svaku želju’




Ovo nije prvi put da je Lasagna zauzeo vrh kladionica. U ožujku je tjednima bio na prvom mjestu, a tek ga je u travnju srušila najveća konkurencija – Nemo iz Švicarske. Hrvatska nikad nije pobijedila na Eurosongu. Najbolje rezultate ostvarile su Maja Blagdan 1996. godine i Doris Dragović 1999. godine kada su natjecanje završile na četvrtom mjestu. Hrvatski bend Riva 1989. godine pobijedio je za Jugoslaviju, a Eurosong se zbog toga 1990. godine održao u Zagrebu.




Autor:I.D.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.