Foto: Jakov Prkic / CROPIX

Karleuša sablaznila Srbe objavom za pravoslavni Božić: ‘Ne vjerujem u Boga’

Autor: I.D.

Srpska pjevačica Jelena Karleuša o čijim albumima se prošle godine mjesecima pričalo, pred kraj 2023. izazvala je lavinu komentara svojom velikom ispoviješću u kojoj je otvoreno govorila o odnosu sa suprugom Duškom Tošićem, ali i o tome da je dala podršku srpskog predsjedniku Aleksandru Vučiću. Poznata kao netko tko uvijek govori ono što misli bez zadrške i ne razmišljajući o posljedicama, Jelena u Srbiji je jedna od najkontroverznijih pjevačica.

Uvijek je javno isticala da je ateist, a jednom porukom koju je prije deset godina objavila na pravoslavni Božić, privukla je veliku pažnju. Bila je to jedna od njenih najšokantnijih izjava: “Ateist sam. Ne vjerujem u Boga. Vidjela mnogo zla u njegovo ime. Vjerujem u ljude. Ali ne u one koji se mole Bogu, a onda čine loše uz osmijeh. Čuvajte se takvih” započela je.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Jelena Karleuša (@karleusastar)

‘Ne dijelim ljude po vjeri, po nacionalnosti’

“Vjerujem u ljubav. Vjerujem u dobro. Mora pobijediti. Mora. Ne dijelim ljude po vjeri, po nacionalnosti, boji kože, seksualnom opredjeljenju, staležu. Postoji samo jedna vjera – biti čovjek. A kao čovjek, ja ne čestitam vjerski praznik. Čestitam život. Čestitam svakom tko živi kao lav, ponosno, časno i vrijedno. I tko ostaje lav do kraja. Želim vam svima zdravlje, mir, ljubav i blagostanje. Borite se za to!”, poručila je tada Karleuša na svom Facebooku uz fotografiju iz kade.




Podsjetimo, pjevačica je napravila kaos na nastupu za doček Nove godine, a slike i snimci i dalje se objavljuju na društvenim mrežama.  Obučena u crni triko s kristalima Jelena je ponovo pokazala savršenu liniju, a sada je na X-u viralna snimka trenutka kada jedan muškarac pokušava uhvatiti za ruku. Više pogledajte OVDJE.

https://www.dnevno.hr/magazin/ivana-brkljacic-kritizirala-one-koji-kupuju-kruh-nedjeljom-za-sve-je-kriv-los-brak-2306855/

Izazvala dramu zbog Vučića

Naime, nedavno je na koncertu Milice Pavlović u Štark Areni u Beogradu nastupala Karleuša, koja nije bila jednako dočekan od strane cijele publike. Dio prisutnih nije pozdravio njezin izlazak na pozornicu, jedan dio publike izrazio je nezadovoljstvo uz povike poput “Uaaa, sendvičarko!” Ovi povici su aludirali na Karleušinu javnu podršku Srpskoj naprednoj stranci i predsjedniku države Aleksandru Vučiću.




U Srbiji, pristaše Vučića su često nazivane “sendvičarima” od strane protivnika, koristeći taj izraz pogrdno. Ova naznaka se odnosi na praksu SNS-a da organizira prijevoz svojih članova i simpatizera, nazivanih sendvičarima, autobusima na stranačke skupove u Beogradu ili drugim većim gradovima. U očima protivnika Vučića, Jelena Karleuša je postala ‘sendvičarka’, a isplivao je i video na društvenim mrežama na kojemu se mogu čuti ti povici.

Autor:I.D.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.