Foto: Jakov Prkic / CROPIX

Karleuša je ateist, ali se ipak krstila: ‘Otac iz Srbije, mama iz Slovenije, deda iz Like’

Autor: I.D.

Srpska pjevačica Jelena Karleuša u više je navrata isticala da ne vjeruje u Boga, te da je ateist. Međutim, pjevačica ipak drži do pravoslavnih običaja i tradicije, provodi blagdane s obitelji poput Uskrsa i Božića.

“Iako sam ateist, sa zadovoljstvom učim djecu tradiciji našeg naroda ali i tradiciji Slovenije, Hrvatske, Bosne, Kosova, Crne Gore, Austrije… jer u nama teče krv svih tih naroda”, napisala je Jelena uz objavu svojevremeno.

“Otac mi je Srbin, majka Slovenka, jedan deda iz Like, drugi iz Slovenije, jedna baka iz Bosne, druga s Kosova, prababa Austrijanka… Što sam onda ja? Ja sam čovjek. I volim i poštujem sve vjere i nacije”, poručila je pjevčica.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Jelena Karleuša (@karleusastar)




‘Ne vjerujem u Boga’

“Jer kad se sve sabere i oduzme, kad je frka, mi smo svi isti. Jedina podjela je u našim glavama. Prema tome, budite dobri ljudi i učite svoju djecu pravim vrijednostima. Oni su bolja budućnost”, rekla je Karleuša.

Usprkos činjenici da se izjašnjava kao ateist, Jelena je pristala vjenčati se u pravoslavnoj crkvi za svog, sada već bivšeg supruga, Bojana Karića. No kako bi mogla to učiniti, prije toga je morala biti krštena. Na društvenim mrežama postoji fotografija s Jeleninog krštenja, a vrlo često je koriste protivnici pjevačice kako bi pokazali da je Jelena dosta puta tijekom života “mijenjala ploču”, kako pišu srpski mediji.

Inače, Karleuša je uvijek javno isticala da je ateist, a jednom porukom koju je prije deset godina objavila na pravoslavni Božić, privukla je veliku pažnju. Bila je to jedna od njenih najšokantnijih izjava: “Ateist sam. Ne vjerujem u Boga. Vidjela mnogo zla u njegovo ime. Vjerujem u ljude. Ali ne u one koji se mole Bogu, a onda čine loše uz osmijeh. Čuvajte se takvih” započela je.




Branko Bačić postao djed! Rodila mu se unuka Julija

“Vjerujem u ljubav. Vjerujem u dobro. Mora pobijediti. Mora. Ne dijelim ljude po vjeri, po nacionalnosti, boji kože, seksualnom opredjeljenju, staležu. Postoji samo jedna vjera – biti čovjek. A kao čovjek, ja ne čestitam vjerski praznik. Čestitam život. Čestitam svakom tko živi kao lav, ponosno, časno i vrijedno. I tko ostaje lav do kraja. Želim vam svima zdravlje, mir, ljubav i blagostanje. Borite se za to!”, poručila je tada Karleuša na svom Facebooku uz fotografiju iz kade.

Autor:I.D.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.