Foto: YouTube

Jelena Karleuša više puta oplela po Hrvatskoj: ‘Svakom Hrvatu je deda ubijao Srbe’

Autor: I.D.

Srpska turbo-folk pjevačica Jelena Karleuša na Instagramu je u svibnju objavila tekst u kojemu tvrdi da su susjedne države neprijateljski raspoložene prema Srbiji te je pojedinačno komentirala Hrvate, Crnogorce, Bošnjake i Albance. Svi su oni, kaže, protiv Srba. “Nevjerojatno je kako su vlade okolnih zemalja konstantno neprijateljski raspoložene prema mojoj zemlji Srbiji. I njihovi mediji i njihova vlast. Za to vrijeme Srbija građanima okolnih zemalja pruža dugačak niz olakšica i povlastica kad dođu u Srbiju da žive, rade i zarade”, napisala je.

“Da Crna Gora po tko zna koji put glasa protiv Srbije, a da se pola Crnogoraca nalaze u toj istoj Srbiji i ne vide neki moralni problem ili politički problem?! Pa ne glasaš protiv zida, već protiv naroda i zemlje koja ti hrani sunarodnike”, rekla je Jelena na Instagramu. U tekstu se dotakla naroda na balkanskom poluotoku.

“Jer svakom Crnogorcu je djed Srbin, svakom Hrvatu je djed ubijao Srbe, svakom Bošnjaku djed nije došao ni iz Turske ni iz Saudijske Arabije, jer smeta ono -ić i razumijevanje srpskog jezika, a svakom Albancu s Kosova je djed bio u plemenskoj bandi koja je napadala srpsku vojsku koja se povlačila prema Grčkoj u Prvom svjetskom ratu, u bandi koja je palila vjekovne srpske manastire”, napisala je.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Jelena Karleuša (@karleusastar)




‘Zato osuđujem i nepravdu prema mojoj zemlji’

“Nikada nisam podržavala bilo kakav vid agresije, zločine po bilo kojoj osnovi. Prva uvijek osudim. Zato osuđujem i nepravdu prema mojoj zemlji”, kaže. Zbog navoda joj je otkazan nastup u hotelu u Podgorici. Međutim, ovo nije prvi put da ova pjevačica politički komentira Hrvatsku, ali i susjedne zemlje.

Podsjetimo, prošle godine u srpnju koncert srpske glazbenice Jelene Karleuše (45) na otoku Barbarinac je bio otkazan, a organizatori su vijest obožavateljima priopćili na društvenim mrežama. Kako su naveli, razlog je veliki pritisak pojedinaca i sigurnosnih izazova prilikom organizacije samog događaja. Glazbenica se oglasila i poručila kako je to ‘šokantno i sramotno’.

“Zbog sigurnosnih izazova te velike negativne kampanje pojedinaca koja se posljednjih mjeseci vodi prema ovom koncertu, organizatori su odlučili otkazati nastup regionalne glazbenice koja je posljednjih godina u više navrata nastupala diljem Hrvatske”, objavili su tada. “Island of Love, otok Barbarinac mjesto je susreta ljudi i kultura iz cijelog svijeta. Mjesto stvaranja prijateljstava na kojem nema mržnje prema drugom ili drugačijem”, pisali su tada.




Sjećate li se što je Karleuša govorila o Hrvatskoj i o Oluji? ‘Treba uvesti jedno pravilo prije nego cajke dođu u grad’

Na cijelu situaciju reagirala je i Jelena. “Moj koncert je otkazan od strane vlasti u Hrvatskoj. Razlog je šokantan i sramotan – jer dolazim iz Srbije”, započela je objavu na Instagramu glazbenica. Ovakve stvari u 21. stoljeću? Primitivizam. Rasizam, šovinizam, fašizam, kretenizam, idiotizam”, dodala je. “Pozdrav za sve moje fanove u Hrvatskoj koji su masovno kupili karte uz poruku širite mir, ljubav, toleranciju i ne dozvolite mržnji da truje zajedničku budućnost svih nas dobrih ljudi. Neka nas glazba spaja. Volim vas”, poručila je tada za kraj Jelena.

Autor:I.D.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.