FOTO: Cropix

Iza Marine Tucaković ostala ‘mala crna bilježnica’ koja bi mogla sahraniti pola estrade

Autor: Barbara Grgić

Hitmejkerica Marina Tucaković preminula je 19. rujna 2021. u 68. godini života, približno četiri godine nakon što joj je dijagnosticiran zloćudni rak dojke.

Pokopana je u Beogradu uz sina Miloša, a iza nje, kako su neposredno nakon njene smrti počeli pisati srpski mediji, prašina se tek “počela dizati”.

Podsjetimo, srpski su mediji tada pisali kako je Tucaković, kad je saznala da ima rak, odustala od namjere da naplati sva dugovanja estradnih kolega prema njoj.

Foto: Pedja Milosavljevic / CROPIX

Bilježnica od koje brojnima klecaju koljena

Ipak, iza nje je ostala bilježnica u kojoj je zapisano sve, i tko je koju pjesmu kupio od nje, tko je platio u ratama, i tko još nije platio.

“Marina je itekako vodila računa o tome kome je prodala koji tekst, sve je zapisivala godinama, skoro otkad je počela pisati pjesme. Za tu bilježnicu znaju i njen suprug Futa i sin Laća, a kako čujem, njezin sin ne želi nikome oprostiti ni jedan jedini dinar, jer zna koliko je Marinu boljelo to što je nisu poštovali kad joj je bilo najvažnije, nisu ni zvali da pitaju kako je…

ZASLUŽNA ZA CECINU KARIJERU, ALI I HITOVE DORIS DRAGOVIĆ, OLIVERA, MIŠE,…: Estrada potresena gubitkom autorice velikih hitova bivše Jugoslavije




Živcirala se radi tih dugovanja, nije shvaćala kako se netko bez srama može praviti blesav. Pisala je ozbiljne hitove, na kojima su svi ti pjevači zgrnuli velike pare, a ostali su njoj dužni. Čim se malo stiša sve, Laća će otvoriti bilježnicu, sve će zvijezde koje odbiju platiti dugovanja tužiti. To bi moglo biti neugodno za brojne pjevače, jer je spreman javno iznijeti sve. Ukupan dug je preko 90.000 eura.

Koliko znam, jedan popularni folk pjevač je ostao ozbiljno dužan i s njim se dugo Marina ganjala, a tu je i jedna pjevačica koja je od nje uzela čak četiri pjesme, od kojih su dvije ozbiljni hitovi i nikad nije platila”, ispričao je tada izvor blizak Marininoj obitelji.

SAD JE SVE NA NJIMA! OTKRIVENO: Marina Tucaković pred smrt napisala knjigu. Detaljno opisala najbolniji trenutak u svom životu




Podsjetimo, Marina je zaslužna za uspješnu karijeru Svetlane Cece Ražnatović, ali i brojne hitove jugoslavenske glazbene scene. Od “Ljuljaj me nežno”, pjesme koju je otpjevao Oliver Mandić prije skoro 50 godina, “Ti samo budi dovoljno daleko” grupe Generacija 5, “Dodirni mi kolena” grupe Zana, čiju obradu je otpjevala i Severina.

https://www.youtube.com/watch?v=rKO0VzTsB90

Za Olivera Dragojevića je napisala i tekst za jedan od njegovih najvećih hitova – “Što to bješe ljubav”. Pjesma je 1988. godine na Splitskom festivalu osvojila nagradu stručnog žirija.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.