Foto: Collage/Instagram

Isplivali novi detalji Eurosong drame: Samo minute su ih dijelile od skandala

Autor: F. P.

Od finala ovogodišnjeg Eurosonga prošlo je već 18 dana, no bura oko završnice ne jenjava. Bilo da su tema razgovora pobjeda Švicarske ili sjajan rezultat Baby Lasagne, materijala za rasprave ne nedostaje. Sada su u javnost isplivali detalji o finalu koji će mnoge ostaviti u nemalom šoku.

Naime, prema pisanjima norveških i švicarskih medija, ove godine moglo je doći do jednog od najvećih skandala. Predstavnici Irske, Grčke, Švicarske, Velike Britanije, Norveške te Portugala umalo su odustali od sudjelovanja u finalu, a predomislili su se samo 25 minuta prije finala.

“Raspravljali smo do posljednje sekunde trebamo li se povući. Mnogi od nas reagirali su na to što je Izrael dobio priliku koristiti Euroviziju kao politićki instrument”, izjavio je Magnus Børmark, gitarist norveškog benda Gåte, koji su sa pjesmom ‘Ulveham’ završili na 25. mjestu.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Eurovision Song Contest (@eurovision)




Četiri zemlje nisu se pojavile na probi zastave

Magnus je također otkrio da nije mogao prisustvovati probi zastave u subotu poslijepodne jer je bio na hitnom sastanku sa EBU-om. Sa probe su izostali i Grčka, Irska te Švicarska, iako su švicarski predstavnici Nemo izostali zbog velikog emocionalnog pritiska.

Oni su, zajedno sa nekoliko drugih umjetnika, još u ožujku poslali javni apel za prekidom vatre i oslobađanje talaca. Iako sada to nisu detaljnije komentirali, gledateljima je već dobro poznata drama koja se odvijala u vezi sudjelovanja Izraela na Eurosongu.

Poznati finalisti Survivora: Nisu svi Hrvati spremni proći što i oni do pozamašnog iznosa




Podsjetimo, još prije prve generalne probe izraelske predstavnice Eden Golan, došlo je do propalestinskih prosvjeda na ulicama Malmöa. Unatoč savjetima ekipe da bi bilo sigurnije izostati sa natjecanja, Eden je ipak nastupila u velikom finalu gdje se sa pjesmom ‘Hurricane’ plasirala na peto mjesto.

Pobjedu u Švedskoj su ove godine odnijeli Nemo iz Švicarske sa pjesmom ‘The Code’. Odmah iza njih bio je naš Baby Lasagna, koji je time ostvario najbolji hrvatski plasman u posljednjih 35 godina. Velika Britanija završila je na 18., Grčka na 11., Portugal na 10., a Irska na šestom mjestu.

Autor:F. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.