Foto: Screenshot: YouTube/Marijana Perinić

Isplivala nevjerojatna snimka Matanića i supruge Helene: ‘Plakala sam, nije mi se svidio’

Autor: Dnevno.hr

Redatelj Dalibor Matanić našao se na udaru javnosti nakon što je otkriveno da je krenuo na liječenje ovisnosti od alkohola. No, još je gore što su se u javnosti pojavila svjedočanstva brojnih žena koje tvrde da ih je Matanić seksualno uznemiravao.

Redatelj je već 10 godina u braku s glumicom Helenom Minić Matanić. Imaju troje djece. Stoga je bilo zanimljivo čuti i iz njenih usta što misli o svom suprugu. Ako je suditi po njenoj priči, “kemija” između njih dvoje nije bila burna.

“Dado i ja smo se upoznali još 1997. godine preko našeg zajedničkog društva. Međutim, Dado meni nikad nije sjeo kao osoba sve do 2014., kad mi i dalje ne sjeda, ni kao osoba, ni kao režiser, ni kao ovo sve dalje. Uglavnom, ja sam tada bila zaposlena u kazalištu u Puli. Tadašnja ravnateljica mi je rekla: ‘Evo, dolazi Dalibor Matanić, moraš odraditi novu predstavu s njim’. Ja ono: ‘F*ck, ne, ne, ne, ne! Ovo je katastrofa! Što sad da radim?’ Ja na seansi kod svog psihijatra, plačem: ‘Neću raditi s ovim čovjekom! Meni je to grozno. Meni se on ne sviđa, zašto ja moram raditi nešto što ne želim?’ Uglavnom, predstava je išla svojim tijekom. Negdje pred kraj predstave, nakon dva mjeseca, došla sam kod svog psihijatra i rekla: ‘Ja se udajem za Dalibora Matanića'”, rekla je glumica prije godinu dana u Ženskoj priči, zabavnom talk showu Marijane Perinić.

Foto: Vanesa Pandzic / CROPIX

‘Takav je kakav je’

Dodala je da je još uvijek kod istog psihijatra, jer on smatra da treba promijeniti terapiju. Sam Matanić je priznao da mu je večer kad je upoznao Helenu bila impulzivna, iako se on zapravo osramotio.

“Kako smo te noći spašavali jednu ženu u koju je ušao đavao, pa je letjela po sobi, rekao sam si da sam vidio sveticu koja može spasiti ženu od đavla. Ufurao sam se u tu priču o svećeniku, što je završilo fijaskom. Tako da je bila jedna divna večer, možda nije baš za pristojne ljude. Dosta impulzivna prva večer”, rekao je Matanić.

U talk showu je gostovala i Ida Prester koja je zamolila par da iznosi “samo legalne dijelove” svog upoznavanja. Razgovor su nastavili otkrivanjem onoga što je bitno za dulje odnose i je li kompatibilnost ključ uspjeha u privatnom životu.

“Da, takav je, kakav je. Ali, zapravo meni u zadnje vrijeme svi kažu: ‘Joj, moje saučešće. Ti si zapravo luđa od ovog čovjeka, jer uopće moraš trpiti ovog lika’. Tako da…”, rekla je Helena, a Matanić se nadovezao: “Njene kolegice, kad smo mi krenuli, su rekle: ‘Sad će dobivati glavne uloge’, a ja kad dođem doma, ona kaže: ‘Nikad ne želim glumiti kod tebe’. Prije nekih pola godine je skužila da bi možda htjela da radimo nešto zajedno.”




‘Počeo sam prijetiti ženama’

Zajedno s Idom Prester su komentirali kako su dobili velik broj djece u kratkom vremenu. “Nek’ se rasplođuju”, bio je zaključak dijela razgovora u kojem su se dotakle životnih promjena koje su prošle zbog dobivanja djece. “Počeo sam prijetiti ženama, ako ih duže gledam u oči, da će zatrudnjeti. Tako sam i svojoj majci rekao: ‘Samo me duže gledaj, dobit ću bracu'”, ustvrdio je Matanić.

Govorili su i o međusobnim odnosima. Iako joj nikako nije sjeo, Helena smatra da je Dalibor dobar suprug i otac. “Samim time da smo roditelji troje djece i da je on super otac i da me drži kao kap vode na dlanu, mislim da je to sasvim dovoljno”, rekla je Helena na što se on nadovezao, aludirajući na svoju ljubav prema alkoholu: “Držim je kao kap džin tonika na dlanu”.




Na setu je, pak, neka druga priča. “Ako treba i neku uvredu dati, učinit ću to. Sjećam se nekog drugog zajedničkog projekta. Nešto sam baš poludjela i nemam ja više taj privatni odnos, režiser si, to je neka nadogradnja. Ja sam pred cijelim ansamblom pitala: ‘Oprostite, vi ste onaj režiser koji je u Cannesu dobio nagradu? Pa ne vidi se baš'”, priznala je Minić u  talk showu Ženska priča.

Evo tko je supruga Dalibora Matanića, zaljubili se na setu: ‘Nekad je dobro, a nekad ne’

‘Nekad je dobro, nekad ne’

Ranije je za RTL Exkluziv rekla: “Pa nekad je dobro, a nekad ne – ja mislim da u ovoj trenutnoj fazi bolje da ne. Ja sam u ovom trenutku isključivo doma, radim ja nešto svoje, ali prvenstveno više vremena provodim kući, što je normalno jer djeca su mala i trebaju majku, ono jednog roditelja, a suprug trenutno radi. Mislim da je okej da smo barem jedan dio dana svako na svojoj trasi”, poručila je.

U raspravu oko Matanićevog seksualnog uznemiravanja uključila se i Ida Prester. Naime, zajedno su se pojavili na naslovnici Glorije kao najgorljiviji borci protiv seksualnog nasilja i nasilja nad ženama.

“Matanića znamo kao borca za prava žena, uvijek je najglasnije osuđivao seksualne predatore i davao podršku #metoo pokretu. I u svojem radu se rado doticao tih tema. Nisam iz filmskog svijeta, ne znam detalje ovog slučaja. Ako su navodi istiniti, institucije trebaju odraditi posao do kraja. Pružam apsolutnu podršku svim žrtvama!”, komentirala je Prester.

Ida Prester progovorila o iskustvu s Matanićem: ‘Pružam apsolutnu podršku svim žrtvama’

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.